ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi içerisinde 2023 yılında tamamlanması planlanan, bin öğrenci ve 32 akademisyenin bulunacağı yeni Spor Bilimleri Fakültesi'nin temel atma töreni gerçekleşti.
Törene Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, ÇOMÜ Rektörü Profesör  Doktor  Sedat Murat, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları ve davetliler katıldı.
 
" Her türlü sporların yapılabileceği bir spor kompleksi haline gelecek"
Törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Spor Bilimleri Fakültesi ile ilgili sorunlarımız vardı. Bir fakülte bir binada olması gerekirken, bir binada üç fakülte ders görüyor. Hocalarımız zor şartlarda görev yapıyorlar. Biz geldiğimiz günden bu yana Çanakkale’nin sporlar öne çıkmasını arzuluyoruz. Çanakkale yaşlı nüfusu fazla olan bir il. Yaşlı nüfusun en yüksek olduğu illerden birisiyiz. Yaşlı nüfusu Çanakkale’de spora alıştıracağız. Tazelenme üniversitesi olacağız. Üniversitemizde güzel araştırmalar yapılıyor. Burası Spor Bilimleri Fakültesi idari binası, derslikler, kongre merkezi haline gelecek. Her türlü sporların yapılabileceği bir spor kompleksi haline gelecek. Yüzme havuzu var. Futbol sahası var. En kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. 2023’ün sonunda, ikinci dönem öğrencilerimiz, hocalarımız burada eğitime başlayacaklar” dedi.
 
"Çanakkale’de, üniversitede, Türkiye’de büyümek durumunda"
Ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Temel atma töreni için buradayız. Spor Bilimleri Fakültesi için temel atacağız. Çanakkale özel bir kent. Yorulmak, durmak bilmeden çalışmayı görev biliyoruz. Atatürk ve Atatürkçülük çalışarak, üreterek olur. Çanakkale’miz son dönemde yatırımlarla adından söz ettiren kent haline geldi. Açılışlarımızı gururla yapıyoruz. Çanakkale Köprüsü bizi İstanbul ve Avrupa’ya yaklaştırdı. Çanakkale’mizde az önce tüp bebek merkezi gibi Spor Bilimleri Fakültesi gibi önemli yatırımlara imza atıyoruz. OSB’mizde yer kalmadı. Bu saatten sonra öğrencimizde ulaşım noktasında Çanakkale’ye farklı bakacak. Daha iddialı işleri birlikte yapacağız. Çanakkale’nin gençlik, spor kenti olmasını istiyoruz. Öyle teknik altyapımız olsun ki el ele omuz omuza adımlar atılsın istiyoruz. Şu an 131 basket sahamız uygun zemini ile hizmet veriyor. Köylerimize bile basket sahası kurduk. Gelibolu’muzda yüzme havuzu inşaatı bitmek üzere. Biga’mızın ki bitti. Anafartalar bitti. Gençlik kampımız gecikme ile birlikte bitmeye hazır hale geldi. Adliyenin hemen arkasında, spor salonu çalışması vardı. 160 milyon gibi büyük bir rakamla ihalesi yapıldı. Harika bir tesisi hayata geçireceğiz. Her alanda Çanakkale iddiasını koruyacak. Temelini atacağımız Spor Bilimleri Fakültesi, 27 derslikli kıymetli bir fakülte. 4.700 metrekare kapalı spor salonu olacak. Yaklaşık bin  öğrenci, 32 akademisyenimizin olduğu bir proje olacak. Biz üniversiteleri sadece bina okul olarak düşünmüyoruz. Her ilde üniversite olsun diye büyük çaba harcadık. Üniversitemiz 50.000 öğrencisi ile kıymetli bir kurumumuz. Çanakkale’de, üniversitede, Türkiye’de büyümek durumunda” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder tarafından ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Tuğba Kulasoy