9 yıldır bir aracın ön takımını, yağ değişimini, bakımlarını, motorla ilgili ne varsa yaptığını ifade eden Ümmügül Aydoğdu, "Dükkanımıza gelen müşteriler araçlarına ben bakarken, şaşırıyorlar ama sonrasında araçlarını teslim ettiğimde yapılan işten memnun kalıyorlar" şeklinde konuştu.
Biga'da yıllırca aşçı olarak çalışan Ümmügül Aydoğdu'nun eşi İbrahim Aydoğdu 9 yıl önce Biga 1 nolu Sanayi’de otomotiv dükkanı açtı. Bunun üzerine Ümmügül Aydoğdu, eşi İbrahim Aydoğdu'ya temizlik ve yemek yaparak, yardım etmeye başladı. Daha sonra ise Ümmügül Aydoğdu, motor ve alt takım tamiri ile araçların periyodik bakımını yapan eşine yardım etti. İşe merakı artan Ümmügül Aydoğdu, araçlar ve bakımları hakkında araştırmalar yaptı. Kalfalık, ustalık ve öğretici belgesi alan Ümmügül Aydoğdu, eşinin dükkanında motor utası olarak çalışmaya başladı.  Ümmügül Aydoğdu eşi, kızı, oğlu ve damadı ile birlikte çalışıyor. Dükkanlarına araçlarını yaptırmaya gelen müşteriler ise motor ustası Ümmügül Aydoğdu’yu görünce oldukça şaşırıyor.
 
"İşimi çok seviyorum ve severek yapıyorum"
Daha önceki mesleğinin aşçılık olduğunu ifade eden Ümmügül Aydoğdu, "Eşim sanayide dükkan açtı. Ben ona yardım etmek için aşçılık mesleğimi bıraktım. Dükkanı silip, süpürürken, takımlar silerken bu işe heveslenmeye başladım. Sonra ben bu işi yapacağım diye karar verdim. Araçlara yedek parça isterken bu işi öğrenmeye başladım. Sanayide beni görüp de sen bu işi yapamazsın diyenlere inat bu işi öğrendim. Ustası oldum ve 9 yıldır da motor ustalığı yapıyorum. Usta olmadan önce, kalfalık belgemi, sonra ustalık belgemi sonrasında ise usta öğretici belgemi aldım. Şu an işimi çok seviyorum ve severek yapıyorum. İnsanlar gelip bir bayan ustayla karşılaştığında şok oluyorlar, şaşırıyorlar. Ama sonrasında araçları için yapılan işten memnun kalınca fikirleri değişiyor. 9 yıldır bir aracın ön takımını, yağ değişimini, bakımlarını, motorla ilgili ne varsa yapıyorum. Dükkanımıza gelen müşteriler araçlarına ben bakarken, şaşırıyorlar ama sonrasında araçlarını teslim ettiğimde yapılan işten memnun kalıyorlar. Dükkanda eşim, ben, kızım ve oğlum aile şirketi olarak çalışıyoruz” diye konuştu.
 
"Artık aracımızı Ümmügül ustaya getiriyoruz"
Aracındaki sorunu Ümmügül Aydoğdu ustanın çözdüğünü belirten Kamil Dağlı, " Aracımızı sanayide birçok ustaya gittik. Ama bir sonu alamadık. Ümmügül ustayı duyduk. Arabamızı getirdik. Ümmügül usta bilgisayar tespiti ile aracın arızasını buldu. Arızanın giderilmesi için söylediği parçayı aldık. Arıza çıkaran parçayı değiştirdi. Aracımız sıfır araç gibi performansı gibiydi, memnun kaldık. Artık aracımızı Ümmügül ustaya getiriyoruz. Aracımızı ilk getirdiğimizde Ümmügül ustaya şaşırmıştık. Tedirginliğimiz olsa da aracımızı götürecek usta kalmamıştı. Ustamıza güveneceğiz dedik, ustamızda aracımızı yaptı. Ümmügül ustaya güvendiğimize de değdi” ifadelerini kullandı.
Tuğba Kulasoy