ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Hasan Mevsuf Spor Salonunda bulunan, Sosyal Sorumluluk Birimi projelerinden biri olan ÇOMÜ butik öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürüttüğü destek projelerine devam ediyor.
 
Bu yıl 10 Ekim- 29 Kasım tarihleri arasında üniversite öğrencilerine bin kez hizmet sağlayan ÇOMÜ Butik, öğrencilerin ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılamaya devam ediyor.
Aralık 2019’dan bu yana koordinasyonu Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü Öğr. Gör. Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Öğr. Gör. Şaziye Ceren Ulupınar tarafından yapılan ÇOMÜ Butik’te, üniversiteöğrencilerine giyim, ev eşyası, kırtasiye, kitap ve erzak desteği sağlıyor.
Destekçiler tarafından ÇOMÜ Butik’e getirilen her türlü az kullanılmış malzeme ÇOMÜ Butik depo alanında değerlendirilerek, ayrıştırılmakta ve öğrenciler için uygun bulunanlar ihtiyaç sınıflarına göre tasnif ediliyor.
Ayrıca ÇOMÜ Butik’i destekleyen hayırseverler tarafından alana ulaştırılan etiketli ürünler öğrencilere hizmetine de sunuluyor.
 Aynı zamanda etkili bir geri dönüşüm noktası haline gelen ÇOMÜ Butik, kuruluş amacı olan, “Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nin tüm öğrencilerine hizmet” anlayışını “ihtiyaç sahibi öğrencilere hizmet” ilkesiyle değiştirmiş ve hizmetten yararlanmak isteyen tüm öğrencilere kapılarını açıyor. Ürün yelpazesini ev eşyasından, erzağa, kitaptan her çeşit giyim malzemesi ve aksesuara kadar çeşitlendiren ÇOMÜ Butik’ten yararlanan öğrencilerin sayısı, her geçen gün artıyor.
Kısmi zamanlı öğrencilerin ve gönüllü üniversite öğrencilerinin de destek verdiği butik, hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arası açık oluyor.
"Okulumun böyle bir hizmeti olduğu için kendimi güvende hissettim"
ÇOMÜ Butik bünyesinden hizmet alan ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Yüksek Lisans programı öğrencisi Canan Yavuz, “ÇOMÜ Butik’ten ilk kez hizmet alırken, böyle bir hizmetin ücretsiz olması karşısında çok şaşırmıştım. Butik maddi olarak en zor zamanlarımda en çok ihtiyaç duyduğum ürünlerin karşılanması konusunda yükümün hafiflemesine yardımcı oldu. Öğrenci arkadaşlarımın çekinmeden isteklerini dile getirebildiklerini gördüğüm ilk an ise daha önce hiç hissetmediğim bir güven duygusu oluştu içimde. Okulumun böyle bir hizmeti olduğu için kendimi güvende hissettim” dedi.
Destek aldıktan sonra geri kalan ihtiyaçlarının da butikten zamanla karşılaşabileceğini düşündüğünü ifade eden Yavuz, " Özellikle aylık erzak desteği eğitim dönemi içerisinde bana çok yardımcı oldu. Gerek giyim, gerek yiyecek, gerekse ev eşyası konusunda birçok ihtiyacım butik sayesinde karşılandı. Bu ihtiyaçlarımın karşılandığını gördükçe yanımda ailem varmış gibi hissettim. Bu güven duygusu eğitim hayatımdaki başarının artmasına ve sosyal sorumluluk bilincimin oluşmasına sebep oldu" diye konuştu.
 
Tuğba Kulasoy