Toplantıya; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Caner Çelik, Köy Muhtarları, Kooperatif Başkanları ve Teknik personel katıldı. 
 
Toplantının açılış konuşmasında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, "Çanakkale olarak kapa biberin yüzde 21 ini üretmekteyiz ve ülkemizde en fazla kapya biber üreten il konumundayız. İlimizde üretilen kapya biberin yüzde 60'ı, çileğin de yüzde 95'i Yenice ilçemizde üretilmekte. Yenice ilçemizde özellikle çilek ve kapya biber alanlarında üretim periyodunu uzatmak, iklimin olumsuz etkilerinden meyvelerimizi korumak ve verimi arttırmak için alçak tünel alanlarını yaygınlaştırmalıyız. Tarım sigortası yaptırma oranını arttırmalıyız. Yeni çeşitlerden oluşan demonstrasyon alanları kurmalı ve bu alanları üreticilerimizin de inceleyebilmesi için tarla günleri düzenlemeliyiz. Ürünleri tanıtmak için hasat şenlikleri yapmalıyız. Alternatif ürün olarak; kiraz, ceviz, Trabzon hurması, armut gibi meyveleri düşünmeliyiz.  Arıcılığı geliştirmek için çalışmalar yapmalıyız" dedi.
 
Toplantıya katılanların tek tek görüşleri ve çözüm önerileri alındı. Yapılacak çalışmalar tartışıldı. Yenice'de daha geniş katılımlı bir toplantı yapılması konusunda karara varılarak toplantı sona erdi.
Haber Merkezi