Lapseki Sahil sosyal tesislerinde yapılan programa, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörü  Hasan İskender, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan ve meyve üreticileri ve çiftçiler katıldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) dan yetkili ’Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Kapsamında Makine Ekipman Alımlarında %50 Hibe Desteği konusunda bilgilendirme yaparakken ayrıca, Bakanlık tarafından oluşturulmuş kayıt sistemlerinden herhangi birine kayıtlı olan tarımsal işletmelerin kapasiteleri ile orantılı bazı bildiler verildi üreticilere toplantının sonunda ise toplantıya katılan üreticilerin soruları cevaplandırıldı.
 Ekim makineleri. Kimyevi Gübre Serpme Makineleri ,Çapa makineleri ,Tarım römorkları ,Balya makineleri, Slaj makinel,Pancar hasat makineleri, Patetes söküm makineleri, Çayır biçme makineleri ,Arıcılık makine ve ekipmanları, Gübre yönetim makineleri ,Süt mekine ve ekipmanları ,Yem karma ve dağıtma makineleri, Yem ezme ve kırma makineleri ,Pulluklar, Dipkazanlar ,Kültivatörler ,Tırmıklar.
Başvurular 09/12/2022 tarihinde başlayıp, 20/01/2023 tarihi saat 23:59'da sona erecektir. İlgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını www.tarimorman.gov.tr (https://edys. tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx) internet adresinden yapmaları gerekmektedir.
Son başvuru tarihi bitiminde elektronik ağ başvurular için veri girişine kapatılır. Yapılan başvurular son haliyle işleme alınır.
Başvuruların online başvuru sistemi üzerinden alınması için son tarih, tebliğde belirtilen son tarih ve saattir. Bu tarihten önce web üzerinden yapılması gereken işlemlerin tamamlanmış olması gerekmektedir. Başvuru süresi içerisinde işlemleri tamamlanmayan başvurular kabul edilmeyecektir denildi.
 
Ercan Özçetin