Çan Küçük Sanayi üstüdeki Deve Güreşi Sahasında gerçekleştirilen güreşlere CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan  Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Mutluay ve Rebiye Ünüvar, CHP Çanakkale İl Başkanı Sabiha Güler Koçer, CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural, İsmet Güneşhan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan ve vatandaşlar katıldı.
Festivale yaklaşık 200 deve katıldı. Festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, Çan Belediye Meclis Üyeleri, Çan CHP İlçe örgütü ile birlikte festival alanında vatandaşları selamladı. Festivalde konuşan Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, festival hazırlıklarının bir ay sürdüğünü ve büyük bir titizlik ile yapıldığını ifade ederek, "Sizlerin geleneksel deve güreşleri festivalinde eğlenmeniz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Şimdi eğlenme zamanı bu günün ve eğlencenin keyfini çıkarmanızı diliyorum" şeklinde konuştu.
Festival develerde kıyasıya mücadele etti. Festivalde dereceye giren develerin sahiplerine Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, Jandarma Komutanlığı Kupası, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kupası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kupası, Şoförler Odası Kupası, Esnaf Kefalet Kooperatifi Kupası, Ziraat Odası Kupası, S.S.52. Nolu Kamyoncular Kupası, Şoförler Derneği Kupası, Çan Süt üreticileri Kupası, Karakoca Köyü Üretim Pazarlama Kupası verildi.
 
Tuğba Kulasoy