Lapseki Belediyesi tarafından başlatılan erzak ve giyecek çağrışana vatandaşlar cevap vererek kısa sürede giyecek ve yiyecek gıda ürünlari toplanarak iki kamyon deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.
Lapseki Belediyesi hizmet binası önünde belediye tarafından başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar oldukça fazla ilgi gösterdi. Vatandaşlar evlerinden battaniye ve marketlerden alışveriş yaparak çocuklarıyla birlikte belediye hizmet binasına gelerek yetkililere getirdiklerini teslim ediyorlar.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Ülkemizin başı sağ olsun büyük bir felaket yaşıyoruz. Ben öncelikle yaşanan depremde hakkın rahmetine kavuşanlara Allah’tan rahmet diliyor yaralılarımıza acil şifalar diliyor binaların altında kalan ve kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızda bir an öce kurtarılmaları için  dua ediyorum. Çok büyük bir bölge kolay değil ama şunu görüyorum ki tüm Türkiye’nin her yerinde insanlarımız elinden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çabalıyorlar. Bizde Lapseki Belediyesi olarak dün kalabalık bir ekip gönderdik 5 iş makinesi 4 kamyon gönderdik  bu günde yeni ekipler gönderdik kurtarma çalışmalarında yardımcı olabilecekleri bir otobüs gönderdik. Biraz sonra bir yardım kamyonu ve akşamüzeri bir kamyon daha kaldıracağız her kez elinden geleni yapıyor ben yardım çağrımıza kulak vererek yardıma koşan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum”dedi.
 
Ercan Özçetin