Turkcell Gelibolu Maratonu 'Barış için Koşuyoruz' sloganıyla start aldı.

Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen tarihi GeliboluYarımadası'nda 6 bin kişinin katılım gösterdiği Turkcell Gelibolu Maratonu, 42 kilometrelik maratonla başladı.

Katılımcılar Alçıtepe Köyü'nden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyu'ndaki finiş noktasına gelecek.

Yarı maraton saat 11.15'de, 10 kilometrelik koşu 11.30'da, Halk koşusunun startı ise saat 11.45'te başladı. Halk koşusunda Burcu Esmersoy, Geveze ve Avustralya'nın ÇanakkaleKonsolosu Dylan Walsh da yer aldı.

TAKIM ELBİSELERİ İLE KOŞTULAR

'Barış için Koşuyoruz' sloganıyla start alan Turkcell Gelibolu Maratonu 'nda iki sporcu takım elbiseleri ile mücadele ettiler. Herkesin koşması gerektiğini söyleyen yarışçılar, takım elbise ile de koşulabileceği mesahını verdiler.

ÇANAKKALE KONSOLOSU DA KOŞTU

Turkcell Gelibolu Maratonu'nda Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Dylan Walsh da yer aldı. Walsh, kendisi ve ataları için bu önemli topraklarda yapılan maratonda yer almanın kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti.

BURCU ESMERSOY VE GEVEZE HALK KOŞUSUNDA START ALDI

Türkiye'nin dört bir yanından gelen büyük kalabalık 'Barış için Koşuyorum' sloganı altında halk koşusunda saat 11.45'te start aldı. 5 kilometrelik parkurda sunucu ve program yapımcısı Burcu Esmersoy ve radyo programcısı Geveze de katıldı.


Kaynak: Haber Merkezi