Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören vatandaşlara yardım eli uzatabilmek adına afet bölgesine tüm yurtta olduğu Çanakkale'de de yardımlar devam ediyor.
Çanakkale İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çanakkale Şubesi tarafından Cuma Pazarı Ana Giriş Kapısı önünde 'Hayır Çarşısı' kermesi düzenlendi. Kermeste depremde zarar gören vatandaşlar için yardım toplandı.
 Kermes etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Çanakkale İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı, "Bugün burada depremzedeler yararına bir kermes başlattık. Depremin olduğu ilk günden itibaren ilk andan itibaren hepimizin yürekleri yanıyor ve bu yangın ilk günki gibi devam ediyor. Orada bulunan kardeşlerimiz için neler yapabiliriz diye düşünmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz deprem bölgelerinde hizmetlerini sürdürüyorlar. Bizler Adıyaman'da ve Hatay'da, diğer illerde de görev yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Şuanda Hatay'da bir ekibimiz bulunuyor. Çanakkale'de de depremden zarar görmüş olan, evleri yıkalmış olan kardeşlerimizin barındığı yerler var. Hem onların ihtiyaçlarına destek olabilmek hem de deprem bolgesindeki ihtiyaçlara katkı sağlayabilmek için Türkiye Diyanet Vakfı ve Çanakkale İl Müftülüğü ortaklığında böyle bir kermes kararı aldık. Çanakkale Belediyesi bize yer gösterdi. Sağolsunlar. Birlikte milletçe bu yaraları hep birlikte saracağız. Canımızla, kanımızla, malımızla. Burada ev hanımları, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Çanakkale Şubesi olarak bir organizasyon gerçekleştirdiler. İnşallah güzel sonuçlar alırız. İyi bir gelir toplarız ve iyi bir katkı sağlarız diye düşünüyoruz, umut ediyoruz" dedi.
Tuğba Kulasoy