Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, eşi Nefise Arslan ve Meclis Üyesi Abbas Bozkurt Bozkurt ile birlikte Kepez Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi'nin birlikte kurduğu Aşevinin çalışmalarına destek vermek ve Çanakkale'nin geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Hatay'ın Samadağ ilçesine gitti. 
Hatay'da Pazartesi akşam meydana gelen ve merkez üssü Defne ve Samandağ ilçeleri olan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerde bölgede olan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, yaşadıklarını anlattı.
Deprem bölgesi Hatay Samandağ'da olduklarını ifade eden Başkan Arslan, "Bizim burada aşevimiz var. Çanakkale Belediye'mizle birlikte kurduğumuz aşevi var. Orada ben arkadaşlara kolaylıklar dilemeye, geçmiş olsun demeye geldim. Ama dün (Pazartesi) akşam büyük bir depreme yakalandık" dedi.
 
"Çok büyük bir sarsıntı ayakta bile durmak çok zordu"
Deprem anlarını anlatan Başkan Arslan, "Pazartesi sabahı Kepez'de bir kampanya başlattık. İhtitaç malzemelerinin toplandığı bir kampanya başlattık. Çarşamba günü iki tır gönderdik Hatay bölgesine. Perşembe günü iki tır gönderdik. Cuma günü tır gönderdik. Toplam 5 tır yardım malzemesi gönderdik. Ardından geçen hafta Çarşamba günü Hatay Samandağ'a Çanakkale Belediye'mizle birlikte aşevini kurduk, hazırladık ve gönderdik. Sabahları çorba, akşamları da 3 çeşit yemek dağıtmaya başladı arkadaşlarımız. Ben dün (Pazartesi) eşimle ve Meclis Üyemiz Abbas beyle birlikte arkadaşlara kolaylıklar dilemeye aşevine, buradaki halka geçmiş olsun dilemeye geldim. Akşam yemeğini dağıttık. Ondan sonra şehir içinde dolaşıyorduk. Halk zaten evlerde değil. Dışarıda çadırlarda, boş alanlarda duruyor. Ateş yakan bir vardı, onların yanına gittik. Onlarla sohbet ederken 5 dakika falan geçti üzerinden, çok büyük bir sarsıntı ayakta bile durmak çok zordu, ayakta duramadık. Herkes yıkıldı. Ayakta durmak mümkün değil. Öyle bir sarsıntıydı. Hasarlı binaların hepsi yıkıldı zaten. Devlet Hastanesinin yarısı yıkıldı. Sabaha kadar ambulanslar hiç durmadı. Hasarlı binaların çoğu yıkıldı. Biz depremden sonra tusunami uyarısını da duyunca bizim yemek dağıtımı olan mevkiye geçtik. Aracın içinde. Münibüs var bizim burada. Minibüsün içinde personellerimizle birlikte herkes koltukta uyumaya gayret etti. Sabahyine erkenden kalktık. Çorbayı hazır ettik. Sabah çorba servisi devam etti" şeklinde konuştu.
Tuğba Kulasoy