Lapseki Belediyesi Kapalı Pazar yeri 2021 yılı Kasım ayı sonlarında inşaatına başlandı. 10 bin 400 metrekare alana sahip Kapalı Pazar yerinde toplamda 524 peron var bulların 404 tanesi sebze ve meyve, 112 tanesi giyim ve 7 adat te balıkçı peronunun yanı sıra  sosyal alanlarda mevcut.
İlçede her hafta iki Pazar kurulurken Cumartesi günleri kurulan halk pazarında kapalı Pazar yerinin açılış gününde Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, belediye meclis üyeleri ile birlikte kapalı Pazar yerini gezerek pazarcı esnafa hayırlı işler dileklerini sundu ve onlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Belediye başkanı Eyüp Yılmaz da belediye başkan yardımcıları Necdet Çelik Aynur Bozkurt  AK Parti ilçe Başkanı Namık Ergin MHP ilçe Başkanı Hüseyin Doğan belediye meclis üyeleri derya doğan beyti doğan ile birlikte gezdi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı açıklamada: " Kapalı pazar yerinde tezgah açan esnafa hayırlı işler dileyen ve vatandaşlarla da bir araya gelen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Lapseki’nin önemli projelerinden olan kapalı pazaryerinin açılışını yaptık.  Vatandaşlarımız ilk pazarını bugün burada kapalı pazar yerimizde yapıyor. Öncelikle hem pazar esnafımıza hem Lapsekililere, hem de Lapseki’ye gelecek olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Gerçekten Lapseki’nin böyle bir yere ihtiyacı vardı. Şuanda ufak tefek eksiklikler, sıkıntılar olabilir ama bunlar zaman içerisinde elbette giderilecektir. Hem kapalı pazaryeri, hem de bütün etkinliklerin yapılabileceği, birçok programın yapılabileceği bir alan. 10 bin 400 metrekare kapalı alan, Lapseki büyüklüğündeki bir ilçe için yeterli bir yer. Karşılaştığım bütün vatandaşlar memnuniyetlerini belirtiyorlar. Gönül isterdi ki daha önce yapılsın. Ama bize nasip oldu. Tüm Lapseki’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kapalı pazar yerinde Salı ve Cumartesi günleri Lapseki’nin pazarlarının burada kurulacağını da belirten Başkan Eyüp Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
“Bütün vatandaşlarımızın bunu bilmelerini isterim. Bugünler için ulaşımla ilgili ufak tefek sıkıntılar olabilir. Ama gelecek haftalarda bu problemler giderilecektir. Şehir içi minibüslerimiz 15 dakikada bir kapalı pazar yerine kalkıyor. Dalyan Mahallesi dahil Lapseki’nin her yerinden kapalı Pazar yerine 15 dakikada bir minibüs kalkıyor. Vatandaşlarımızda heyecanlı, Pazar yerimiz kalabalık. Elbette ki her geçen gün daha da kalabalıklaşacaktır. Kapalı Pazar yerindeki peronların 3’te 2’si satıldı. 3’te 1’i çok yakın zamanda vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda ihalesi yapılacak. Bütün Pazar yeri satılmış olacak. Şuanda talep var. Tekrardan Lapseki halkına hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 
Ercan Özçetin