Tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından afet bölgesine yardımlar sürüyor.  Almanya’dan gelen Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) temsilcileri depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da incelemelerde bulunarak, Diyanet Hatay Lojistik merkezinde görevli olan Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu İle bir araya geldi. Lojistik Merkezini ziyaret eden temsilcilere, Müftü Kabukçu yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
 
" Yaraları birlikte sarmak için çalışacağız"
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Kadın Birlikleri olarak deprem bölgesinde olduklarını ifade eden DİTİB Kadın Birlikleri ile Hatay Lojistik bölgesine gelen Nurten Afat, "Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, Kadın Birliği Başkanları olarak buradayız. Almanya’daki tüm bölgelerden gelen başkanlarımız  depremin ilk günlerinden beri depremzedelerin  hem acılarını paylaştılar hem de gece yarılarına kadar yaptıkları çalışmalarla, buradaki vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştılar. Kahramanmaraş’ın ardından Hatay’ı ziyaret ettik ve buradayız yaraları birlikte sarmak için çalışacağız. Çünkü bu acıları paylaştıkça, yardımlaştıkça saracağız” diye konuştu.
 
"Yurt dışındaki her bir vatandaşa şükran borçluyuz"
Hatay Lojistik sorumlusu Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu  ise, "Ziyaretlerinizin yanı sıra bu tür felaketlerde nakdi ve ayni yardımlarınız çok önemli. Almanya’dan buraya gelerek destek olduğunuz için teşekkür ederim. Ben burada sizlerin vesilesi ile  yurt dışındaki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Biz buradan yurt dışındaki her bir vatandaşa şükran borçluyuz. Çünkü her bir zorlukta oradaki  kardeşlerimizin belki de bizden daha fazla gayrette olduğunu biz fiilen yaşayarak gördük. Bu vesile ile sizlere de buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Tuğba Kulasoy