Hükümet Konağı bahçesinde yer alan Atatürk büstüne Lapseki Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı makamları adına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemine binaen Umurbey Ordonat Grup Komutanlığına bağlı muvazzaf astsubay tarafından konuşma metni okundu.
 
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü dolayısıyla Lapseki de İlçe Şehitliğinde düzenlenen törende Lapseki Kaymakam Vekili Davut Boztaş, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ömer Karakaş, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile  birlikte Lapseki Şehitlik Anıtı'na buket sunumu gerçekleştirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman askerler, polisler ruhuna ilçe Müftülüğünce Kuran tilaveti okundu. Vatanımızın ve Milletimizin huzuru için dualar edildi.
 
Çanakkalenin Lapseki İlçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü dolayısıyla İlçemiz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro gösterisi düzenlenmiştir.
Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen programa, Lapseki Kaymakam Vekilimiz Davut Boztaş, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ömer Karakaş, Lapseki Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Yılmaz, kurum müdürleri, STK başkanları katıldılar.
 
Ercan Özçetin