Toplantıya İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri, Afet ve UMKE İl Sorumlusu ile bölgede görev yapan İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı farklı birimlerinde çalışan UMKE gönüllüsü personeller katıldı. Afet ve UMKE İl Sorumlusu Dr. Ersin Çoban tarafından depremin meydana gelmesinden 30 dakika içinde UMKE gönüllülerinin birimde toplandığı, ilk ekibin saat 05:50 hareket ettiği olumsuz hava ve yol şartlarına rağmen Adıyaman’a aynı gün içinde varılarak çalışmaya başlandığı ve Adıyaman’da depremin ilk günüden itibaren 12'si tabip olmak üzere 77 personelin görev yaptığı bilgisi verildi. Bölgede yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmeler sonrası, toplantıya katılan tüm personeller sırasıyla söz alarak süreç hakkında görüşlerini dile getirdi.
İl sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, UMKE personellerine başarılı, gayretli ve öz verili çalışmaları için teşekkür etti. Süreçten alınacak birçok ders olduğunu vurgulayan Baştürk her türlü afete karşı en önemli çalışmanın hazırlık olduğunu, Çanakkale UMKE olarak da mevcut durumumuzun üstüne koymaya devam edeceklerini belirtti.
Afet ve UMKE İl Sorumlusu Dr. Ersin Çoban, Çanakkale UMKE’nin bölgede birlikte görev yaptığı Uluslararası Arama Kurtarma ve Sağlık Ekipleri tarafından imzalanan kaskı ve çekilen fotoğrafları görev anısı olarak İl Sağlık Müdürlüğünde sergilenmek üzere İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Gökhan Baştürk'e takdim etti.
Haber Merkezi