Çanakkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Törene Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, daire amirleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.
Törende İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, beraberinde 2 öğrenciyle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Törende günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, “Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğunun tüm dünyaya ilan edilişinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

HAMİDİYE TABYASI'NDA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim koordinesinde Anadolu Hamidiye Tabyası'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programı düzenlendi.
Etkinliğe Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlama programı 18 Mart İlkokulu öğrencisi Ecrin Alabaş tarafından okunan "Hoşgeldin 23 Nisan" şiiri ile devam etti. İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. Ardından Vali Yardımcısı Hakkı Uzun tarafından il geneli anaokulu ve ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreni sonrasında protokol üyeleri ve öğrencilerin birliği ile bez boyama etkinliği gerçekleştirildi. Aralıksız devam eden okul etkinlik gruplarının gösterilerinin ardından Boğaz Komutanlığı Askeri Bando müzik etkinliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sona erdi.

TAHTA AT ÇOCUK ŞENLİĞİNDE ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
Çanakkale Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tahta At Çocuk Şenliği, bu sene de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Halk Bahçesi’nde gerçekleşti. Tahta At Çocuk Şenliği'nde çocuklar 23 Nisan'ı coşku ile bir arada kutladı. Halk Bahçesinde söyleşiler, animasyonlar, sahne gösterileri, atölyeler, sanat aktiviteleri, sergiler, sokak oyunları ve spor aktiviteleri gibi birbirinden renkli etkinlik ve eğlenceli oyunlar yer aldı.

AYVACIK'TA 23 NİSAN HEYECANI
Ayvacık ilçesinde Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin açılışının 103.yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kültür Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, eşi Deniz Eker, Garnizon Komutanı Hava Savunma Yarbay Fatih Şahin, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 Çelenk sunma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu.
Çelenk törenin ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı ilçe stadyumunda büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen tören ile devam etti. Tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül takdiminin ardından halk oyunları gösterimi ve öğrencilerinin gösterimi ile tören programı sona erdi.
Ercan Özçetin