Kepez Belediyesi Halk Çocuk Kültür Evi'nin açılış törenine Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Belediye Başkanvekili Süleyman Canpolat, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Dört yılda çok kıymetli ve Kepez'in çok ihtiyaç duyduğu hizmetleri hep birlikte gerçekleştirdik. İçme suyu arıtma tesisimizi, atık suyu arıtma tesisimizi revize ettik. Yollar, altyapı, yatırımları, yeşil belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, birçok başarılı işlere imza attık. Ayrıca halk konseptlerimiz ile fark yarattık. Halk masamız güler yüzüyle hemşehrilerimizi, belediye girişiminde karşılıyor. Halk aklımız ile halkımız hemen belediyemize ulaşıyor. Halk kütüphanemiz ile Kepez'de okumayı ve okumayı arttırdık. Ayrıca öğrenci kardeşlerimizin ders yapma imkanlarını ve derslerini, yazıcılardan çıkartma imkanlarını sağladık. Halk kafemiz ve halk bahçemizde halkımıza ekonomik, hijyen, ürünler sunma mutluluğunu ve onurunu yaşadık. Halk plajımız ile pırıl pırıl bir denize tertemiz bir sahile kavuştuk. Ve bugün de halk çocuk kültür evimizi, Kepez'in çocuklarının emrine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
"İŞTE BUGÜN TAM DA O KAPININ EŞİĞİNDEYİZ"
Çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirten Başkan Arslan, "Çocuğa yatırım, geleceğe yatırımdır diyerek, biz de geleceğe yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir çocuğun hayal gücünün güzelliği ve ruhunun saf özü, ürettiği sanatla ışıl ışıl parlak. Özgürce ve huzurla yaşadığımız bu vatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal gücünün ve ruhunun saf özünün bir eseridir. Bugün biz yetişkinlere düşen çocuklarımızın ruhlarının ışıltılarının ortaya çıkaracak kapılarını aralamaktır. İşte bugün tam da o kapının eşiğindeyiz. Halk çocuk kültür evinde sanatın her dalında, çocuklarımızın saflığı ve masumiyetinin ortaya çıkaracağı eserlere tanıklık edeceğiz. Halk çocuk kültür evimizi hayata geçirirken, günün sonunda şu kadar iş yaptık gibi bir sayısal değerlendirmede bulunmak istemiyorum. Ben de meclis üyesi arkadaşlarım, bürokrat arkadaşlarım burada biliyorsunuz burada bir çay bahçesi, kafeterya ve düğün salonu gibi bir işletme vardı. O işletme biliyorsunuz mahalleli hemşehrilerimizden büyük bir  gürültü var diye şikayet oluyordu. Tabii ki mahalle arasında burada bu olmuyordu. Ve biz de düşündük buraya dedik ki geleceğimize yatırım yapalım, çocuklarımıza yatırım yapalım ve çocuk kültür evine dönüştürelim dedik. Sanat çocuklarımızın hayal gücünü zenginleştirir. Hayal gücü zenginleşen çocuk özgüveni elde eder. Ve öz güvenli çocuklarımız kendilerini daha iyi ifade ederler. Kendisini iyi ifade eden çocuk iş birliği ve paylaşım becerisi kazanır. İşte o çocuk hayata bizim öğrettiklerimizin dışında bir güçle ve duygu ile hazırlanmış olur. İşte bugün burada hizmete açtığımız şey dört duvardan çok çok daha fazla bir şey. Sevgili çocuklar Kepez Belediyesi Halk Çocuk Kültür Evimiz hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından dans gösterisi sunuldu. Ardından Halk Çocuk Kültür Evi'nin açılışı yapıldı. Törene katılanlar, Kültür Evi'ni gezerek, bilgi aldı.
Ercan Özçetin