Tüm ülkede Cumhurbaşkanlığı ve  28. Dönem Milletvekilliği seçimleri büyük bir katılımla gerçekleşti. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan arasından 13'üncü Cumhurbaşkanı için ve aynı zamanda 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek üzere oylarını kullanarak, vatandaşlık görevlerini yerine getirdi. Yaşanan seçim yarışı ise kıran kırana geçti.
Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan seçimin ilk turunda yeterli oy sayısı olan yüzde 50 artı 1 oya kazanamadı. Mecliste çoğunluğu resmi olmayan sonuçlara Cumhur İttifakı elde etti.

"İKİNCİ TUR SEÇİMLERİNİN YAPILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR"
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, "Şu anda kesin olmayan geçici sonuçlara göre sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49.51, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44.88, Sinan Oğan‘ın yüzde 5.17 ve Muharrem İnce’nin yüzde 0.44 oy aldığı görülmüştür. 15.15 itibarıyla sisteme girilmesi devam eden 35 bin 874 oyun tamamının ilk 2 sırada yer alan adaylarımızdan Recep Tayyip Erdoğan’a verilmiş olduğunu kabul etmemiz halinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49.54 olduğu görülmüş. 35 bin 874 oyun tamamının Kılıçdaroğlu’na verilmesi halinde yüzde 44.85 oy aldığı görülmüş böylece seçilme yeterliliğini hiçbir adayın kazanamadığı görülmüş. 28 Mayıs 2023 pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verilmiştir" dedi.

Tuğba Kulasoy