Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı tarafından 10-16 Mayıs ‘Engelliler Haftası’ çerçevesinde, engelli gençlere  yönelik 1 günlük temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildi.
 Deniz Müzesi Komutanlığında düzenlenen Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni’ne Vali İlhami Aktaş,  Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan V. Süleyman Canpolat, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkân, şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Asker kıyafeti giyen 8 engelli gence eğitim yaptırılırken, eğitim sahasında bölük komutanı ve bölük astsubayı tarafından harp silah ve araçların tanıtımı yapıldı. Gençlere, yanaşık düzen eğitimi verildi. Ardından gençler, asker selamı vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bir gün askerlik heyecanı yaşayan Süleyman Kaan Çeviker, “Engelli arkadaşlarımızla bugün 1 günlük temsili askerlik yapıyoruz. Onlarla bir arada olmaktan şeref duyuyorum. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Bir günlük askerlik değil daha uzun askerlik yapmak isterdim” dedi. Daha sonra Çeviker, ‘Vasiyet’ şiirini okudu.
  Engelli gençlerden Berkay Yılmaz ise, “Çok mutluyum, çünkü askerlik yapacağım, komutana selam vereceğim. Rütbem belli, çavuşum ben. Çanakkale Boğaz Komutanlığı’nda askerliğimi yapacağım. Askerler sağ olsun beyaz kıyafetlerimi, siyah botlarımı giydirdi, onlarla törene katılacağım” dedi.
  Törenin öncesinde gençler, Çanakkale Boğazı'ndan geçen 'TCG Andolu'yu da selamladı.
Gençler yemin etmesinin ardından aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu konseri ile sona erdi.
Tuğba Kulasoy