Çarşı içini dolduran partililer ve vatandandılar ellerinde Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla davul zurna ile gece yarısına kadar kutlama yaptılar.
Geç saatlerde kutlamalara katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider” Bu zafer sizin Bu Lapseki içinden Bülent Turan’ı çıkardı, Bu Lapseki içinden Mehmet Daniş’i çıkardı. Bu kalabalığın için de bir çok vekil, birçok bakan var bunları görebiliyoruz. Çünkü aklımıza gelen gelmeyen, Ülkücü olduğunu ibdaa edenden,  Menderesin devamı olduğunu ibdaa edene hepsi birleşti. Hani Necip Fazıl diyor ya, Baba katiliyle Babam bir safta, Bu gün 28 Mayıs, 27 Mayıs ta darbe yapanlarla o darbede asılan Menderes’in partisi olduğunu ibdaa edenler birleşti neden birleşti Recep Tayyip Erdoğan devireceğiz  diye birleşti. Devirebildiler mi artık adet oldu slogan oldu bizde söyleyelim, Adam kazandı. Bunlar adamın kazandığını biliyor, bilmedikleri ne. Neden kazandığını bilmiyorlar. Hadi onu da biz Lapseki’den söyleyenlerim, Adam olduğu için kazandı”dedi.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz”  Cumhur ittifakı olarak Adam bir defa daha kazandı, yine kazandı. Başka sizler kazandınız, 85 milyon kazandı, hepimiz kazandık, islam alemi kazandı, hep birlikte kazandık hepinizden Allah razı olsun, çok büyük emeğiniz var hepinizin eylenmek en doğal hakkınız sabaha kadar eylenin”dedi.
Lapseki AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin” Bu gün Türkiye kazandı, Lapseki Kazandı, Çanakkale kazandı ve yine Adam kazandı.Bentüm teşkilatıma, Cumhur  ittifakı paydaşlarıma, bu gün sandık başında müsait olarak  sandık kurullarında görev yapmış arkadaşlarıma kısacası hepinize çok teşekkür ediyor Lapseki’li kardeşlerime çok teşekkür ediyorum”dedi.
Daha sonra partililer ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla ilçe turu yaptılar.
Yürüyüşte Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Yeninden Refah ilçe Başkanı Yaşar Mutlu, partiler ve vatandaşlar ile birlikte kol kola vatandaşlarla birlikte yürüdüler.             
 Ercan Özçetin