Genç Muhafızlar Hafızlık yarışmasında İl 1.si olan Ayvacık Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ömer Faruk Eren ve “Anadolu İmam Hatip Lisesi Depremzede Ailelerimizin Yanında” sloganı ile  kermes düzenleyerek, kermesten elde ettikleri gelirin tamamını ailelere ulaştıran Umut Avcu ve Hayrunnisa Zeynep Şen, Okul Baş Müdürü Yardımcısı Necaattin Alptekin ile birlikte Çanakkale İlimizde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası Halat Çekme Yarışmasında İl 1.'si olan 21 Eylül İlkokulu öğrencileri  Eda Koparan, Mustafa Keşkekçi, Yakup Efe Ergan, İlayda Önen, Sadullah Koç, Saniye Beren Balat, Okul Müdürü Didem Devrim Atacan ile birlikte  Ayvacık Kaymakamı İlker Eker’i makamında Ziyaret etti.
Kaymakam Eker, dereceye girerek başarı elde eden öğrencileri tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.
Meslekleri Tanıyalım Etkinliği kapsamında Fernur Sözen anaokulu 5 yaş grubu öğrencileri Okul Müdürü İzlem Güven ile birlikte Kaymakam İlker Eker’i makamında ziyaret ettiler.
Kaymakam Eker, minik öğrenciler ile sohbet ederek, kaymakamlık mesleği hakkında kendilerine bilgi verdi. Minik ve meraklı öğrencileri Kaymakam Eker’e bu mesleği yapabilmek için aldıkları eğitim süreçlerini, öğrenim gördüğü alanları vb. konularda sorular sorarak bilgiler aldılar.
Haber Merkezi