TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı çerçevesinde, yürütücülüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yaptığı Ezine Belediyesi ve Troya Müzesi ortaklığında 3 gün süren “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesi sona erdi. Tamamlanan proje için Troya Müzesi’nde kapanış programı gerçekleştirildi.
Törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Onur Özbek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çanakkale Müdürlüğü Müdür Vekili Harun Tohumcu, Kolunsağ Muflon Sanayi bünyesinden Mustafa Kolunsağ, Anne Bak Şirketinden Gülşah Şen, proje yürütücüleri ve akademisyenler katıldı.
Törende bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, deprem sonrası üniversitelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibata geçtiğini söyledi.
 Üniversitelerin en temel misyonlarından biri, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirmenin dışında sosyal sorumluluk ve toplumsal katkı olduğunu vurgulayan  Rektör Erenoğlu, "Dolayısıyla hayata geçirilen projeler sayesinde toplumsal katkının yanı sıra hem öğrenci arkadaşlarımızın hem de bizlerin yaşamlarına doğrudan katkı sağlıyor. Bu kıymetli projeye destek veren tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi.
 Projenin yürütücülüğünü üstlenen Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ise, depremin meydana geldiği 6 Şubat gününden itibaren depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için yoğun bir çalışma temposu yarattıklarını ifade etti.
Ekip yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgelerine destek malzemelerini ulaştırmak üzere çalışmalar gerçekleştirdi. Son olarak Hatay’da depremzede miniklerle buluşaN EKİP, bölgedeki insanların yaralarını sarmak için çalışmalar yaptı.
Kapanış töreninde projeye katkı sunanlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
Tuğba Kulasoy