Buğday demonstrasyonun amacı yeni tescil edilen ve halen bölgede ekilen çeşitlerin verim ve kalite özelliklerini çiftçilerimize göstermek için yapılıyor.
Lapseki’ye bağlı Balcılar köyünde yapılan tarla gününe il tarım ve orman müdürlüğünden mühendisler, Lapseki ilçe tarım ve orman müdürü Ali Kaçan ve civar köylerden köy muhtarları ile vatandaşlar katıldılar.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından il tarım ve orman müdürlüğünden mühendisler yeni ekilen buğday çeşitleri ile ilgili bilgi verirken Lapseki ilçe Tarım ve orman Müdürü Ali Kaçan” Lapseki’miz her yönüyle adından söz ettiren  bir ilçemiz. İlçe Müdürlüğü olarak Lâpseki’mizde üretimin başından sonuna kadar tüm aşamaları takip etmekteyiz teknik personel arkadaşlarımız, personellerimiz üreticilerimiz hep bir aradayız. Adını meyvecilikle anılan Lâpseki, bunun yanında tarla bitkileri üretiminde de söz sahibiyiz. Bu gün ilçenin uzak köylerinden olan Balcılar, Karamusalar ve Eçialan köylerinin bulunduğu üst bölgede, Taraya araştırma enstitüsünün yerli çeşitlerinin bölgeye adaptasyonuyla ilgili kurmuş olduğumuz temasyasyonunu üreticilerimizle paylaşmak için buradayız. Bu gün gerçekten güzel bir gün bölgemizin tarla bitkileri üretimiyle yerli çeşitlerimizi toprakla buluşturduğumuzun hasatını gerçekleştirdiğimiz bir gün. Biz burada şunu gediliyoruz, bu çeşitlerin bölgemizde ne kadar uyum sağlayabildiği, verimin ne şekilde olduğu  ve üreticilerimize ne şekilde fayda sağlayabileceği görmek istedik. Baktığımız da bu gün hasadı gerçekleşiyor verimler gayet iyi önerebileceğimiz yerli çeşitleri üreticilerimizle ve kendi sitemizde paylaşacağız”dedi.
 
Ercan Özçetin