Çanakkale'nin merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde Pazar günü çıkan orman yangınına yoğun bir şekilde havadan ve karadan müdahale edildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için 7 uçak, 21 helikopter, iş makineleri, arazözler ve 500'den fazla personel seferber edildi. Ancak yangın devam ederken yüzlerce hektarlık alan küle döndü ve birçok hayvan telef oldu. Çanakkale, günlerdir sönmeyen yangın nedeniyle büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı.
Çanakkale'nin merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında Pazar günü akşam saat 16.30 sıralarında başlayan orman yangını büyüyerek devam etti. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayılırken, ekipler hava ve karadan aralıksız olarak müdahale etti. Yangının kontrol altına alınabilmesi için 7 uçak, 21 helikopter, iş makineleri, arazözler ve 500'den fazla personel görevlendirildi. Büyük çaba sarf edilerek yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğünün keşif uçağı Otağ ile yangın bölgesini havadan inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Yangının etkisiyle yüzlerce hektarlık alan küle dönerken,onlarca hayvan da telef oldu. Çanakkale, günlerdir sönmeyen yangınla büyük bir felaketi yaşadı.
Çanakkale'deki yangın söndürme çalışmalarına Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar da sürekli olarak destek sağladı.
14-17 Temmuz 2023 tarihleri arasında TSK'ya ait 18 helikopter ve 2 uçak farklı bölgelerdeki orman söndürme çalışmalarına katkı verdi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamda "Orman yangınlarına karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından oluşturulan Rezerv Güç; Hatay, Muğla, Osmaniye ve Çanakkale'deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağlıyor. 14-17 Temmuz 2023 tarihleri arasında TSK'ya ait 18 helikopter ve 2 uçak farklı bölgelerdeki orman söndürme çalışmalarına katkı sağladı. Helikopter ve uçaklarımız şu ana kadar 136 sorti yaparak 353 ton su atımı gerçekleştirdi. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar da havadan 16 tonluk yangın bombası atarak yangın söndürme çalışmalarına destek sağladı. Hâlen Çanakkale'de devam eden yangın söndürme çalışmalarında da 3 adet AS-532 ve 2 adet S-70 tipi helikopter görev yapıyor. TSK'ya ait helikopterler, bağlı şirketimiz ASFAT tarafından yerli ve millî imkânlarla üretilen yangın söndürme kitlerini kullanarak havadan müdahaleye devam ediyor" ifadeleri kullanıldı
Gazetemiz yayına hazırlandığı sıralarda ise yangını kontrol altına alınma çalışmaları devam etti.
Ercan Özçetin