Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımlarından Diriliş Ertuğrul dizisindeki başarılı oyunculuğuyla tanınan Çanakkaleli genç yetenek Rümeysa Arslan, oyunculuğunun yanı sıra müzik dünyasında da büyük bir başarı yakalamayı hedefliyor. Eğitimini İstanbul Haliç Üniversitesi Opera ve Konser şarkıcılığı bölümünde alan Rümeysa Arslan, kendi şarkı sözlerini yazıyor. İlk teklisi 2022 yılında yayınlanan Rümeysa Arslan, şimdi de yaza damga vuracak "Neden" adlı şarkısıyla müzik dünyasında fırtınalar estirmeye hazırlanıyor.
Çanakkaleli yetenek Rümeysa Arslan, izleyicilerin gönlünde taht kurduktan sonra müzik alanında da yeteneğini sergileme kararı aldı. İstanbul Haliç Üniversitesi'nde aldığı eğitimle müzik yeteneğini geliştiren Rümeysa, kendi yazdığı şarkılarla müzik dünyasında kendi tarzını oluşturmaya başladı. İlk teklisiyle büyük bir çıkış yakalayan Rümeysa Arslan, şimdi de "Neden" adlı şarkısıyla yaz aylarında dinleyicilerin kalbini fethetmeyi hedefliyor.
Çanakkale'nin parlayan yıldızı Rümeysa, gittikçe artan bir hayran kitlesiyle müzik dünyasında önemli bir yer ediniyor. Kendine özgü yorumu ve duygusal şarkılarıyla dinleyicilerin dikkatini çeken genç sanatçı, müziğe olan tutkusunu her geçen gün daha da ileri taşıyor. Yeteneği ve emeğiyle öne çıkan Rümeysa, kaliteli müzik yapma konusundaki kararlılığıyla takdir topluyor.
Antrenör bir babanın ve öğretmen bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Rümeysa Arslan, müzikle tanıştığı henüz 9 yaşında sanat yolculuğuna ilk adımlarını attı. Üniversite yıllarında dizi sektörüne de adım atan Rümeysa, seslendirdiği müzik parçalarıyla da büyük bir dikkat çekti. Rümeysa'nın yıldızı hızla parlamaktadır ve başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.
2017 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümüne kabul edilen genç yetenek Rümeysa Arslan, müzik kariyerinde parlak bir geleceğe doğru adım atmaya karar vererek İstanbul'a taşınma kararı aldı. Çanakkale'deki okulunu bir süreliğine dondurarak İstanbul'a yerleşen Rümeysa, 2018 yılında İstanbul Haliç Üniversitesi Opera ve Konser şarkıcılığı bölümünü kazandı. Müzik eğitimine devam ederken, doğal yeteneği ve fiziksel güzelliğiyle çevresinde dikkat çekmeye başladı. Oyunculuk ajansına kayıt olan Rümeysa Arslan, yapımcıların dikkatini çekti. Ajansa kayıt olduktan kısa bir süre sonra, bir reklam filminde kendisini görmeyi beklerken, büyük bir sürprizle karşılaşmış ve izleyicilerin gönlünde taht kuran 'Meleklerin Aşkı' dizisine oyuncu olarak katılma teklifi aldı.  Bu teklifi büyük bir heyecanla kabul eden Rümeysa Arslan, ilk oyunculuk deneyimini bu diziyle yaşadı.
Rümeysa Arslan, ilk oyunculuk deneyimini 11 bölümlük 'Meleklerin Aşkı' dizisinde başarıyla sergilemiş ve bu diziden aldığı teklifle kariyerinde hızla yükselmeye başladı. Türk dizi tarihinin önemli yapımlarından biri olan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde canlandırdığı 'Irene' karakteriyle izleyicilerin kalbini kazandı. Dizi, yurt dışında da büyük bir ilgi görmüş ve Rümeysa Arslan, uluslararası alanda geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Hem oyunculuk hem de müzik alanında yeteneklerini gösteren Arslan, 2020 yılında yaşanan pandemi nedeniyle dizilerin çekilmediği dönemde müziğe yoğunlaştı. Müziğe odaklanan Rümeysa Arslan, 2020 yılında ilk şarkısını yazarak müzik dünyasına iddialı bir giriş yaptı. Kendi yazdığı şarkı sözleriyle de müziğe katkı sağlayan sanatçı, 'Beni Sar' adlı teklisiyle dinleyicilerin beğenisini kazandı. Ardından yazdığı sözlerle hazırladığı 'Ne Dünü Aradım' şarkısı da müzikseverlerle buluştu.
Hem oyunculukta hem de müzikte başarılı olmak isteyen Rümeysa Arslan, şimdi de 'Neden' şarkısıyla dinleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu yeni eseriyle bir kez daha müzik dünyasında adından söz ettirmeyi hedefliyor.
Rol aldığı iki önemli dizide edindiği deneyimler hakkında konuşan Rümeysa Arslan “Müziğe olan ilgim çocukluğumdan geliyor.  Daha sonra opera ve şarkıcılık bölümünü kazandım.  Okul okurken arkadaşlarımın da tavsiyesi ve desteği ile oyunculuk ajansına kayıt oldum.  Kayıt olmamla birlikte teklifler gelmeye başladı ve bu süreçte Meleklerin Aşkı ve Diriliş Ertuğrul dizilerinde oynadım. Oyunculuk kariyerime Meleklerin Aşkı dizisi ile başladım. Daha sonra Diriliş Ertuğrul dizisine transfer oldum iki karakter de benim için önemliydi. Çünkü Diriliş Ertuğrul dizisinde Bizans Prensesi Irene’yi canlandırıyordum. Meleklerin Aşkı dizisinde de  Deniz Cengiz karakterini canlandırdım. Bu karakter de biraz ara bozan bir karakterdi.  Oyunculuk deneyimlerimde iki rol de bana çok şey kattı” diye konuştu.
 Setlerde başarılı çalışmalar yaparken pandemi araya girdiğini belirten Arslan, "Her kes gibi ben de evde kendimle baş başa kalınca müziği ne kadar özlediğimi fark ettim.  O dönem okula da ara verince müziğe başladım. Söz yazmaya ve beste yapmaya başladım. İlk şarkım o dönemde çıktı ve 2022 yılında da ilk tekli şarkımı yayınladım.  İlk şarkım bu yıl 23 Haziranda çıktı” dedi.
Sözlerini kendi yazdığı Aranjörlüğünü ise arkadaşının yaptığı ‘Ne dünü aradım’ şarkısının hem müzikseverler hem de hayranları tarafından çok beğenildiğini ifade eden Rümeysa Arslan, “Sözleri bana ait olan ve Haziran ayında yayınlanan şarkım, çözülememiş bir aşkın şarkısı ve hissettiğim şeylerin üzerine yazmıştım ama şarkı tamamlanmadığı için iki dönemimi kapsıyor. Şarkıyı bu yıl Mart ayında tamamladım. Şu anda yayında olan ‘Ne dünü aradım’ şarkım iki farklı versiyon ile yayında. Aranjörlüğümü yapan arkadaşım Kaan’ın da yaptığı farklı bir versiyonu daha var.  takipçilerimiz ve müzikseverler iki versiyonu da çok sevdiler” dedi.
Kendi yazdığı kendisine has müziği ile insanların duygularına dokunacağını ve insanların müziğinde kendisini hissedeceğini vurgulayan Rümeysa Arslan, “Setlere ara verdikten sonra tamamen müziğe yöneldim çünkü müzik asla bölünmeyi kabul etmiyor. Oyunculuk da tabi öyle ama  şu an oyunculuğa dair bir düşüncem yok, sadece müzikle ilgileniyorum. Oyunculukla ilgili teklifler de geliyor ama değerlendirmiyorum.  Müziği de insanların beni duymasını ve hissetmesi için yapıyorum ve müzikseverler yayınladığım her şarkıda beni hissedecek. Benim de amacım insanlara şarkılarımla daha çok dokunmak” ifadelerini kullandı.
Ercan Özçetin