Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, 7 Temmuz tarihinde meydana gelen üzücü olay sonucunda bir kişinin uçurumdan düşerek hayatını kaybettiği Polente Burnu, Kaymakamlık tarafından geçici süreyle ziyaretçilere kapatılmıştı. Ancak, Polente Burnu, saat 19.00 ile 21.30 arasında kontrollü bir şekilde tatilcilere gün batımını izlemeleri için açıldı.
Çanakkale'nin turizm cenneti Bozcaada ilçesine sevgilisiyle tatil yapmak için gelen 39 yaşındaki Yeşim Demir, 7 Temmuz tarihinde gün batımını izlemek için Polente Burnu'na gitmiş ve ne yazık ki gece yarısı uçurumdan düşerek yaşamını yitirmişti. Yaşanan olayın sonrasında Bozcaada Kaymakamlığı tarafından bölgenin geçici bir süreyle ziyaretçilere kapatıldığı açıklandı.
Bozcaada Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Çanakkale Valiliğimizin aldığı karar ile 26 Haziran -15 Eylül tarihleri arasında il genelinde “Ormanlık Alanlara Giriş" (Pavli Mevkii, Polente Günbatımı Mevkii ) yasaklanmıştır. Değerli vatandaşlarımızın özen göstermesini rica eder, iyi tatiller dileriz” ifadeleri kullanıldı.
15 Temmuz tarihinden itibaren Polente Burnu'nda güvenlik önlemleri kapsamında kontrollü bir giriş ve çıkış düzenlemesi uygulanıyor. Bu düzenlemeler duba sistemiyle gerçekleştiriliyor.  Her gün saat 19.00'da alana girişlere izin verilmekte ve gün batımını izlemek isteyen ziyaretçilere bu saatte giriş yapma imkanı sağlanıyor. Gün batımı sona erdiğinde ise, 15-20 dakika içerisinde alanda bulunan hiçbir yaya ve araç kalmayacak şekilde gün batımı alanı tamamen boşaltılıyor.
Bozcaada ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından güvenlik denetimleri gerçekleştiriliyor.   Ekipler tarafından tatilcilere "Huzur ve güvenliğiniz için, lütfen üç kısımdan en az 3 metre geride duralım. İyi tatiller, iyi seyirler" şeklinde uyarılar yapılıyor. Jandarma Trafik ekipleri de alandaki araç ve yaya güvenliğini sağlıyor.
Ercan Özçetin