Kafe bölümünün de yakın bir zamanda açılması planlanan Bayramiç Kütüphane-Kafe'yi, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İçerisinde 11 bin 634 kitap barındıran Bayramiç Kütüphane-Kafe'de; Bayramiç'in turistik önemine vurgu yapmak amacıyla ilçenin önde gelen ziyaret noktaları olan Mehmet Akif Ersoy Evi, Hadimoğlu Konağı ve Ayazma Tabiat Parkı gibi mekanların tanıtımları yapılıyor. Aynı zamanda, Mehmet Akif Ersoy'un ünlü Çanakkale şiirine ithafen hazırlanan bir tablo, Truva Efsanesi'ne dair yağlı boya resimler, Osman Hamdi Bey, Matrakçı Nasuh gibi tanınmış Türk ressamlarının eserleri de sergileniyor.
Proje kapsamında tarihi bir konak içerisine taşınan İlçe Halk Kütüphanesi, modern bir kafe alanıyla birleştirilerek kitap okuma deneyiminin cazibesini artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, kadın istihdamını desteklemek ve kadınların katılımını teşvik etmek adına meyveli turta ve meyve kurutma üretim tesisi de projeye dahil edildi.
Bayramiç Turizmini Geliştirme Planı çerçevesinde geliştirilen proje ile ilçenin turistik çekiciliğini artırarak, turist sayısını yükseltmesi hedefleniyor.
Tuğba Kulasoy