109 Delegenin oy kullanacağı Lapseki Cumhuriyetçi Halk Partisi ilçe kongresi öncesinde ilk adaylığını açıklayan, Bir dönem CHP  kadın Kolları Başkanlığı yapan Gökçe Özdil olmuştu. Gökçe Özdil açıklamasında “Bir kez daha ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyorum. 9 Eylül 1923te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Lapseki İlçe Başkanlığını günümüze kadar üstlenmiş bütün büyüklerimi saygı ve minnetle anıyor, teşekkür ediyorum. Fakat gördüm ki bu görevi bu zamana kadar hiç bir kadın üstlenmemiş. Hem ilçe başkanlığına, hem kadınların siyatte bulunmalarına vermiş olduğum önemden dolayı Lapseki Cumhuriyet Halk Partisinin ilk kadın ilçe başkanı olmak umuduyla Lapseki Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı adayı olma gereksinimi duydum” şeklinde konuşmuştu.
İkinci aday ise, 2019' Şubat ayından  beri  CHP' Lapseki İlce Başkanlığında İlçe Sekreteri olarak görev yapan Mustafa Vural oldu.Vural” Görevde olduğum bir sure içkinde en son secimde partimizin oyu yüzde 3 artmış, Partimizi Lâpsekili hemşerilerimizi tanıtma Önemli bir çalışma yapılmış, bu çalımalar artarak ve genişleyerek devam edecektir. Bilindiği Üzere, partimiz olağan kongre surecine girmiş, köylerde mahalle delege seçimleri devam etmektedir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimiz zor bir dönemden geçmektedir. Böylesi bir donemde partimizi halkımızla buluşturmak, parti içi demokrasiyi hayata geçirip, birlik ve but unluğumuzu sağlamak” şeklinde açıklama yapmıştı.
Lapseki Cumhuriyetçi Halk Partisi 19 Ağustos tarihinde yapılacak ‘CHP İlçe kongresine sayılı günler kalmasına rağmen resmi olarak adaylığını açıklamayan Mehmet Selamsız ise “ Yönetimin adayı benim” şeklinde konuşuyor.
Lapseki Cumhuriyetçi Halk Partisi teşkilat başkanı Mehmet Selamsız yapılan delege seçimlerinde çıkardığı listenin kazanmasının rahatlığını yaşadığı öğrenilirken CHP İl Genel Meclis üyesi Ali Özkan Aldemir’de ilçe kongresinde henüz resmi olarak adaylığını açıklamayan Mehmet Selamsız’ı desteklediğini söyledi.Ercan ÖZÇETİN