Sosyal ve sanat etkinliklerinin önemli bir bileşeni olarak Çan Belediyesi tarafından desteklenen 'Keloğlan Mutluluk Ormanında' adlı çocuk oyunu sahnelendi. Etkinlik, çevre kirliliği, geri dönüşüm, dostluk, dürüstlük, anne sözü dinlemenin önemi ve süt içmenin önemi gibi pek çok değerli mesajı içerdi.
2016 yılında Cahit Can Tekin tarafından yazılan ve yönetilen 'Keloğlan Mutluluk Ormanında' adlı tiyatro oyunu, 2016-2017 sezonunda sahnelenmeye başlandı. Tiyatro, çocukların sevgilisi ve eğlenceli karakteri Keloğlan'ın köyünden sıkılmasıyla başlıyor. Köyündeki monoton hayattan kaçan Keloğlan, kendini Mutluluk Ormanı'nda bulur. Ormanda Fıstık adında bir karakterle tanışır. Fıstık, ormanda karşılaştığı sorunlarını çözmeye çalışmaktadır. Keloğlan ile Fıstık'ın yolları bu noktada kesişir ve bu ikilinin başından geçen eğlenceli maceraların anlatıldığı masalsı tiyatro, minikler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.
Çan Belediyesi'nin yeni etkinlik alanı olan Çan Kordon etkinlik alanında gerçekleştirilen bu özel gösteriye, aileler de çocuklarıyla birlikte katıldı. Hem eğlenceli hem de düşündürücü olan tiyatro gösterisinin ardından Belediye Başkanı Harun Arslan, miniklerle bir araya geldi. Minikler, Keloğlan ile geçirdikleri eğlenceli günün tadını çıkardılar.

Tuğba Kulasoy