Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonunda Büyük Birlik Partisi (BBP) Çanakkale İl Başkanlığı'nın 1. Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongreye BBP Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hayati Örencik ve AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile il ve ilçe teşkilatları katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan BBP Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Hayati Örencik, partinin kuruluş sürecini ve gelişimi hakkında açıklamalarda bulundu.Türkiye'nin her yerinde il ve ilçelerde vücut bulan bir siyasi parti olduklarını ifade eden Örencik, "Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızı 2009'da şehit verdik ama bugün 2023 Büyük Birlik Partisi devam ediyor. Bizden önce kurulan partiler vardı. İktidar partileri vardı, Anavatan Partisi vardı, Doğru Yol Partisi vardı. Hükümet olması beklenen partiler vardı. Cem Uzan'ın partisi, Turgut Özal'ın partisi, Demokrat Parti, Tansu Çiller'in partisi vardı. Bunlar bugün yok arkadaşlar. Siyaset çok uzun soluklu bir yol. Bu yolda eğer samimiyseniz, milletinize hizmet etme inancınız varsa, başarılı olursunuz ve millet de size destek verir" dedi.  Örencik: "Milletini karşılıksız seven insanlar topluluğuyuz" Katılımcılara Büyük Birlik Partisine destek verdikleri ve yaşattıkları için teşekkür eden Örencik; "İnşallah Büyük Birlik Partisi'nin devlete yönetmeye talip kadrolarınını da görmeye Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin. Şu anda Cumhur İttifakı ile Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği gibi Türkiye Yüzyılı kavramına, olgusuna hizmet etmeye devam ediyoruz. Çünkü bu bizim ülkümüz. Biz vatanının, milletini karşılıksız seven insanlar topluluğuyuz" dedi.
Ardından kongrede saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Kongrede konuşan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, "Ben Büyük Birlik Partisi'nin Çanakkale'deki faaliyetleri ile Ben Büyük Birlik Partisi'nin Çanakkale'deki ittifak ortaklarına desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İyi kötü bir seçime girdik, hep beraber omuz omuza mücadeleye girdik, çalıştık. İnşallah nice seçimlere nice zaferlere hep birlikte ulaşmak dileğiyle. Sizlere hayırlı kongreler diliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kongreye tek liste aday olarak giren Ramazan Demir, "Büyük Birlik Partisi'nin muktedir iktidarını gerçekleştireceğiz. Cumhur İttifakı ile  omuz omuza vererek ilimizin sorunlarına ortak akılla birlikte, beraberlik içinde çalışarak çözüme kavuşturmak için gece gündüz koşarak gerektiğinde yöneticilerle halkımız arasında köprü olacağız" diye konuştu.
Kongre yapılan oylamanın ardından sona erdi.  
Yapılan oylama ile Ramazan Demir Büyük Birlik Partisi İl Başkanı olarak seçidi.
 Yönetim Kurulu asil üye olarak Erkan Acar, Haşan Alper Uydaş, Cem Furkan Uyanık, Zuhal Arslan, Veysel Yanmaz, İlker Çıtak, Mevlüt İşbilir, Berkant İlhan, Cevriye Tegen, Vahit Arslan, Emine Çınar, Enes Şahin, Abdül Kerim Gönülal, Mahmut Döner, Özgür Tepeli, Ahmet Kara, Ali Dirican, Tansu Yıldız, İsmail Karayel, Şahmettin Makas belirlendi.
İl Yönetim Kurulu yedek listesi ise Gözde Taşez, Feryat Sanlı, Dilek Ercan, Mülkü Çalışkan, Arif Savaş, Ersin Şimşek, Aleyna Kılıç, Ayşe Yılmaz, Nihal Makas İo.İbrahim Varol, Hüseyin Ürküdenli, Gizem Bora seçildi. Delege asil üyeleri ise Ramazan Demir, Bir0l Tegen, Bahaitin Arslan, Necdet Karabıyık, Levent Taşkın, Süleyman Koyun, Muhammed Ali Dağ, Davut Aydın isimlerinden oluştu.
 
Tuğba Kulasoy