Dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak kabul edilen ve Uzak Doğu’dan Avrupa’ya uzanan ticareti kapsayan fuarın basın sponsorluğunu Boğaz Medya üstlendi.
Kuşak Yol (BRI) ve Orta Koridor Üzerinde Yeni Pazarlar Kongresi ve Fuarı”nın dün kapılarını İstanbul Kongre merkezi’nde açtı. Birçok ülkenin katılımıyla Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen fuara Çin, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Gürcistan ülkelerinden firmalar yer aldı.
Kusak Yol (Bri) Ve Orta Koridor Üzerinde Yeni Pazarlar Kongresi ve Fuari sektörün en iyilerini bir araya getirme, devletleri yetkilileri ile görüşebilme, ilişkileri güçlendirme, is bağlantılarını geliştirip, yeni ticari ilişkilerin kurulması ve ziyaretçilerin sektöre ait tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında bulabilecekleri bir platform oluşturma misyonunu ile gerçekleştirildi.
Türkiye, kıtalar ve bölgeler arası konumu çerçevesinde bölgesel ulaştırma koridorlarının geliştirilmesine yönelik birçok girişime destek veriyor.  Orta Koridor, Avrupa ile Asya arasında bir ticaret yolu olmakla birlikte Kuzey Koridoruna oranla daha hızlı ve daha ekonomik, iklim koşullar bakımından da daha elverişli olan, Orta koridor deniz yoluna kıyasla ulaşım süresini 1/3 nispetinde, 2.000 km daha kısa (15 gün) kısaltmaktadır.
Bu kadar önemli olan bu fuarın ve kongrenin basın sponsorluğunu ise Boğaz Medya üstlendi. Bünyesinde Çanakkale merkez ve ilçelerleler beraber 10 civarında gazete, 2 dergi, 2 radyo, bir haber ajansı, 10 internet sitesi, sosyal medya TV ve bir çok ürününü bulunduran Boğaz Medya, aynı zamanda Türkiye geneline İş Dünyası gazetesini de çıkartıyor. Sınırları aşan Boğaz Medya, uluslararası alanda çok önemli olan bu fuar ve kongrenin de basın sponsorluğunu üstlendi. Çok sayıda çalışanı ile burada belli aralıklarla canlı yayın ve haberler yapıyor.  C-6/7 standında hizmet veren Boğaz Medya, burada Pazar gününe kadar canlı yayınlar ve haberler yaptı.

Haber Merkezi