Lapseki Çarşı içindeki parti binasında düzenlenen devir teslim programına AK Parti İstanbul Milletvekili  İl Koordinatörümüz Tülay Kaynarca, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl başkanı Naim Makas, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 2024 yerel seçimlerde aday adayı olabilmek için ilçe başkanlığından istifa eden Namık Ergin, temayül için Ankara genel merkeze giden Ahmet Evran, Ahmet Kaya ve parti yönetim kurulu katıldı.
Devir teslim programında konuşan yeni ilçe başkanı Hasan Engin” Çok heyecanım var kusura bakmayı partimiz kurulurken belki bu heyecanı yaşamamışımdır 20 yıldır partinin içindeyim, uzun yıllardır partinin il genel meclis üyesiyim, ama ilçe başkanlığı ayrı bir görev , ayrı bir sorumluluk. Ben teşkilatımız bu görevi hangi arkadaşımıza vermiş olsaydı benden daha iyi yapacaklarına yürekten inanıyorum. Ama bizde mevcut olan belediyemizi, eze eze almak, Çardak ve Umurbey belediyelerini tekrar  AK partili belediye yapmak, iki olan il genel meclis üyemizi üçe çıkarmak bu iddiamı buradan paylaşmak istiyorum”dedi.
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz”Lapseki’de bir bayrak devir teslimi yapılıyor.Geçtiğimiz yerel seçimleri Namık Başkan yönetiminde güzel bir seçim dönemi geçirdik. Zamam zaman partilerde böyle devir teslimler olur öyle bir gün yaşıyoruz Namık Başkanımız Hasan başkanımıza bayrağı devrediyor. 2024 yılında yapılacak yerel seçimde bayrağı devralan Hasan başkan kendine hedef koymuş bizde sonuna kadar arkasındayız “dedi. 2024 yerel seçimlerde aday adayı olabilmek için ilçe başkanlığından istifa eden Namık Ergin” Yaklaşık 3.5 yıl ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. Belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimiz, teşkilatımızın tüm kademeleri ile Çok iyi ve uyumlu bir süreç geçirdiğimi düşünüyorum ve yerel seçimlerde de haklı bir sonuç aldığımızı düşünüyorum. Bu süreç içinde çok güzel günler geçirdim ve teşkilat mensubu arkadaşlardan da helallik istiyorum. Yeni ilçe başkanımız il genel meclis üyemiz Hasan Engin arkadaşımız benim ilçe başkanlığı döneminde de birlikte çalıştık. İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla en iyi şekilde yapacağına inanıyorum hayırlı olsun”dedi.
 
Ercan Özçetin