Nedime Hanım Konağı bahçesinde düzenlenen toplantıya Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya,Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, kamu kurum temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Kokteyl ardından konuşan ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya "Açıldığı gündne bu yana  konserler, festivaller, atölye çalışmaları, sempozyumlar ve birbirinden kıymetli  eğitsel, sanatsal faaliyetler gerçekleştirdik.  Bu kapsamda 60 il dışından  65 il içinde olmak üzere bubilimsel ve sanatsal faaliyetlere  katkıda bulunacak olan çok kıymetli bilim ve sanat  insanları ile birlikteyiz.  Bu kıymetli sanatçılarımız arasında  18 üniversite mensubu hocamız ve sanatçımız mevcut. Akademik ve idari personellerimiz ile birlikte elimizden geldiğince kültür ve sanat hayatına  atkıda bulunmaya çalışıyoruz.  Bu anlamda desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüze teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ise, "Kendini sürekli yenileyen, kente dokunan,  sosyal faaliyetler noktasında  bir çok etkinliğe sahne olan, eğitime aldığımız öğrencileri nitelikli bir müzik ve sanat eğitimi sonucunda ülkeye kazandırıyoruz. Konservatuar müdürlerimizin bu başarıda önemli emekleri var. Katkı noktasında Çanakkale sınırlarını aştık ve artık ülke sınırlarındayız. Kısa sürede konservatuarımız güzel işler başardı. Bu döenem de kentin her noktasında 181 etkinlik pilanlandı. Dolayısı ile kentin her noktasına ulaşan nitelikli bir  devlet konservatuarı ve dolu bir dönem geçirecek. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Troya Kültür Yolu Festivaline de katkılarda bulunduk. İnşallah önümüzdeki sene  daha geniş bir katılım göstereceğiz" diye konuştu.
Ardından, Troya Kültür Festivali bünyesinde gerçekleştirilen fotoğraf sergisini gezildi. Daha sonra “Türk-Japon Dostluk Konseri” düzenlendi. Konser başında ÇOMÜ Japonca Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Melek Çelik “Türk Japon İlişkilerinin Tarihi” başlıklı bir sunum yapıldı. Program, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya, Merve Eken Küçükaksoy, Natauko Doi ve İlknur Mert’in verdiği “Türk Japon Dostluk Konseri”yle sona erdi.

Tuğba Kulasoy