Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son yıllarda artan kuraklıkla birlikte suyun öneminin giderek arttığı bu dönemde bilinçli su tüketimini teşvik etmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Merkez ilçe Kalabaklı Köyü Form Eğitim Kurumları Okulu'nda öğrencilere su verimliliği konusunda eğitim düzenledi. Eğitim sonunda öğrencilere, su verimliliği konusundaki bilinçlerini pekiştirmek amacıyla "Su Dedektifi" kimlik kartları verildi.

Son yıllarda küresel ısınma, orman yangınları ve artan nüfus gibi etmenlerle birlikte su kaynaklarının azalması, su sorununu daha da önemli hale getiriyor. Bu zorlu duruma karşı önlem almak ve bilinçli su tüketimini teşvik etmek amacıyla başlatılan Ulusal Su Seferberliği Su Verimliliği çalışmaları kapsamında, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kalabaklı Köyü Form Eğitim Kurumları Okulu'nda öğrencilere su verimliliği konusunda eğitim verdi.

Su tasarrufuna ilişkin açıklama yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan,  “Suyun verimli ve bilinçli kullanılması konusunda öğrencilerin farkındalığını artıracak bilgiler paylaşarak, su kaynaklarının bütün canlıların yaşamı ve insanlığın geleceği için çok önemlidir. Dünya genelinde su kaynakları giderek azalmaktadır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmelisiniz. Her yerde örnek olup farklı davranış sergileyenleri uyarmalısınız" dedi.

Eğitimlerde, öğrencilere su tasarrufu yöntemleri, suyun doğru kullanımı, ev ve tarla gibi alanlarda su kullanımının etkin bir şekilde nasıl gerçekleştirileceği konularında bilgiler aktarıldı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin eğitim sürecinde aktif olarak sorular sormalarını teşvik etti. Öğrenciler, su tasarrufu ve geleceklerini koruma konusunda ellerinden geleni yapacaklarına dair taahhütlerde bulundular. Eğitimin ardından, geleceğin su koruyucuları olarak nitelendirilen öğrencilere "Su Dedektifi" kimlik kartları verildi.

Tuğba Kulasoy