Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAM), Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Vakfı iş birliği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın” konulu panel düzenlendi.

Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele; Vali İlhami Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Rektör Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. İlker Gülcemal, Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Çanakkale protokolü, akademik personeller ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan KAM Müdür Vekili Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, KAM yönetimi olarak son 3 yılda gerçekleştirdikleri etkinliklerden farklı olarak bu yıl erkeklere söz vererek bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Kadına yönelik şiddetin, küresel bir sorun olarak devam ettiğini belirten Doç. Dr. Ilgın, “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesi ile bu şiddete bir son vermek için çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Öğr. Gör. Gökhan Bayram ve Dr. Öğr. Üyesi Mithat Atabay’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi. “Tarihte Kadın” sunumunda, Öğr. Gör. Bayram,  tarihteki Çanakkaleli önemli kadınları; Dr. Öğr. Üyesi Atabay ise “Milli Mücadele Döneminde Kadınlar” konulu sunumunda Kurtuluş Savaşı Dönemi’ndeki kadınları anlattı.

Haber Merkezi