Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, Çanakkale tarımına önemli bir katkı sağlayacak olan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için belirlenen alanda mülk sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda, yeraltındaki sıcak suyun değerlendirilmesiyle hayata geçirilecek olan projenin detayları vatandaşlara aktarıldı.

Geçtiğimiz yıl dönemin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin katılımıyla yapılan toplantıda, Çanakkale Ayvacık ilçesi Tuzla bölgesinde Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (TDİOSB) kurulmasına karar verilmişti. Projenin Kocaköy köyünde hayata geçirilmesi planlanıyor ve yer tespitleri yapıldıktan sonra proje aşamasına geçildi.

İlçe Kaymakamı Salih Sak, Tarıma Dayalı OSB'nin kurulacak olan alanında incelemelerde bulunmak üzere mülk sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda, Kaymakam Sak projenin detaylarını paylaşarak aynı zamanda projenin kapsayacağı bölge hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mülk sahiplerinin görüşlerini dinleyen Kaymakam Sak, projenin hayata geçirilmesi için iş birliği ve destek çağrısında bulundu.

Tuğba Kulasoy