Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 2023 Dünya Aşçılar Şampiyonası'nda sergiledikleri olağanüstü performansla bir kez daha Dünya Şampiyonu unvanını elde ettiler. Bu müthiş başarılarından dolayı Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek, öğrencilere tebrik ziyaretinde bulundu.

41 ülkeden binin üzerinde şefin rekabet ettiği 2023 Dünya Aşçılar Şampiyonası'nda Üniversiteli Şefler Kategorisinde birinci olan öğrencilere, Gökçeada Belediye Başkan Vekili Ercan İpek'in okullarına nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan İpek, öğrencilerin olağanüstü performanslarına vurgu yaparak, gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki bu önemli başarının Gökçeada için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Ziyaret sırasında Başkan Vekili İpek, öğrenci ve öğretim üyeleriyle bir araya gelerek, öğrencilere başarılarının Gökçeada'nın adını uluslararası arenada duyurduğunu söyledi. Şampiyon öğrenciler, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Başkan Vekili İpek'e teşekkür ettiler.

Tuğba Kulasoy