Her yıl 11 Aralık'ta kutlanan Uluslararası Dünya Dağlar Günü, Çanakkale'nin doğasever dağcıları tarafından bu sene de heyecanla kutlandı. Doğa sporlarını ve dağcılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, 30 sporcu tarafından Lapseki Dumanlı Dağı'nda gerçekleştirildi.

BM Genel Kurulu'nun himayesinde düzenlenen 11 Aralık Uluslararası Dünya Dağlar Günü, dünya genelinde dağ sistemlerinin küresel önemine dikkat çekmek ve doğa sevgisini yaymak amacıyla düzenleniyor. Bu anlamlı gün, Çanakkaleli 30 sporcu tarafından, Lapseki Dumanlı Dağı'nda gerçekleştirilen tırmanış etkinliğiyle zirvede kutlandı.

Karlı ormanlarda gerçekleştirilen tırmanış etkinliği, doğa tutkunlarının unutulmaz anılar biriktirmelerine olanak sağladı. Katılımcılar, muazzam manzaralar eşliğinde Dünya Dağlar Günü'nü zirvede kutlama şansı yakaladılar. Bu etkinlikle birlikte, doğa sporlarına ve dağcılık faaliyetlerine olan ilginin artması hedeflenirken, aynı zamanda doğanın korunması ve sürdürülebilir kullanımına dikkat çekildi.

Tuğba Kulasoy