Lapseki sahil bandında tarım ve orman bakanlığı tarafından  yapımına devam edilen ‘  Lapseki ilçe tarım ve orman müdürlüğü inşaatı’ nı ilçe kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti ilçe başkanı Hasan Engin, ilçe özel idare müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan ve ilçe tarım ve orman müdürü Ali Kaçan, inşaatın gidişatı ve konumu hakkında çalışanlardan bilgi alan,  ilçe kaymakamı Emre Öztürk” ilçe tarım ve orman müdürlüğünün kendi binası yok idi ilçe içinde bir alanda birkaç yıldır hizmet veriyordu. Bakanlık tarafından yapımına başlanan şık bina 2024 Şubat ayından bitirilmesi hedeflendiğini çalışanlardan öğrendik. İlçe Tarım ve orman müdürlüğü kendi yerine geçtiğinde çok rahatlamış olacak bunun yanında vatandaşlarımızda işlerini kolay bir şekilde yaptırmış olacak”dedi.

AK Parti ilçe başkanı Hasan Engin” İnşaatı hızla devam eden, İlçe Tarım orman müdürlüğü yeni hizmet binası 362 metre² oturma alanı, inşaat alanını gezdiğimizde yetkililerden edindiğimiz bilgi çerçevesinde  Şubat ayı sonlarında bitirilmesi hedeflediğini öğrendik. Lapseki ilçemiz geçimini bitkisel hayvansal ve su ürünlerinden karşılayan bir ilçemizdir. Türkiye’de şeftali üretiminin birincisi Çanakkale Çanakkale’yi birinci yapan ilçede Lapseki’dir. üretilen tüm ürünleriyle bir değer olan ve bu değeri üreticilerle birlikte koordine eden ilçe tarım ve orman müdürlüğüdür”dedi.

Lapseki ilçe tarım ve orman müdürlüğü ,2000’e yakın Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticisi ile Beş yüze yakın kayıtlı gıda işletmesi ilaç yem gübre bayileri ve bunların denetiminden sorprumlu, arazi satışı işlemleri yürüten tarım orman müdürlüğüne yeni hizmet binası . Yeni tarım müdürlüğü hizmet binası çelik Konstüksiyon tek katlı deprem Yönetmeliğine uygun içerisinde hizmet kalitesi açısından da Lapseki ve bölge uygun özellikler ve örnek nitelik taşıyacağı aşikârdır. Yapım işi ve diğer tüm iş ve işlemleri Çanakkale il tarım ve orman müdürlüğü idari ve mali işler bünyesinde yürütülmekte Lapseki ilçe tarım ve orman müdürlüğü tarafından da bu iş ve işlemler koordine edilmektedir .Şimdiden ilçemize ve üreticilerimize hayırlı olsun denildi.

 

Ercan Özçetin