Geçtiğimiz günlerde, DSİ Bölge Müdürü Murat Lütfü Gündoğan, ile birlikte Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz, Baraj ve HES Şube Müdürü Yüksel Kına, 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay, beraberindeki heyetin Lapseki ziyaretinde, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Genel Meclis üyesi Halil Özer ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, ilçenin yakın köylerinden biri ve meyvecilik sektöründe ön planda olan Yeniceköy’e giderek, köy içerisinden geçen ve özellikle kış aylarından zaman zaman dere taşkınlarının yaşandığı, Yeniceköy Akyar deresi 2. Kasım taşkın kontrol inşaatının ihalesi yapıldığı öğrenildi.

Toplam 620 mt uzunluğun da temeli ve delegasyonu beton olan Taşkın koruma kanalı, 3 adet menfez, 2 adet yaya geçiş yapısı ihalesi yapıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin” Yaklaşık bir ay kadar önce DSİ Bölge Müdürü Murat Lütfü Gündoğan, ile birlikte Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz, Baraj ve HES Şube Müdürü Yüksel Kına, 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay, ile birlikte ilçemizin meyve cenneti olan Yenice köyümüzde ‘Yeniceköy Akyar deresi’de incelemeler yapmıştık ve bu günlerde ihalesi yapıldı çok şükür Yenice köyümüze hayırlı olsun. 

Bizlere desteğini hiçbir zaman desteğini  esirgemeyen iç işleri bakan Yardımcımız Bülent Turan’a Millet vekilimiz  Ayhan Gider’e köyümüz adına teşekkür ediyoruz”dedi.

 

Ercan Özçetin