Geyikli beldesindeki yeni kapalı pazar yeri, düzenlenen törenle hizmete girdi. 4 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olan pazar yerinin yanı sıra 500 araçlık açık otopark ve 250 adet pazar tezgahına ev sahipliği yapması, beldenin alışveriş ve ticaret ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir adım oldu.

Pazar yerinin açılış törenine Törene Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Sadi Akman, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı,  AK Parti Çanakkale 27. Dönem Milletvekili ve AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Mülkiye Başmüfettişi Ali Fuat Atik, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas,Çanakkale Ticaret Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Ünal Özcan, Ezine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Türker Demirhan, Geyikli Esnaf ve Sanatkarkar Odası Birliği Başkanı Halit Savaş, Ezine Şöförler Odası Başkanı Aladdin Demir, Ezine Muhtarlar Derneği Başkanı Oktay Akay, stk töneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulup, İstikal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra törende konuşan Geyikli Belediye Başkanı Mevlit Oruçoğlu, "Bugün burada mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Geyikli'mize yakışır bir pazar yeri açılışındayız. 30 yıl önce askerlik için geldiğim Geyikli'de, Geyikli sevdalısı olarak kaldım. Sizlerin takdiri ile geldiğim başkanlık görevimde, beldemize en güzel hizmetleri ekibizle beraber getirmeyi borç bildik. Öncelikle beldemizin ihtiyaçlarını belirleyerek, proglanlı şekilde ilerledik. Bu beş yılda özellikle küresel yaşanılan olumsuzluklara rağmen beldemize güzel hizmetler, kalıcı projeler kazandırdığımızı düşünüyoruz. Beldemizde özellikle yaz aylarında yaşanan merkez trafik problemi ve kış aylarında yaşanan soğuk hava etkisiyle yeni bir pazar yeri beldemizin en büyük ihtiyaçlarından biriydi. Pandeminin de etkisiyle beldemizde sürekli yaşayan vatandaşlarımızında sayısınında artmasıyla kalıcı ve uzun süreli bir çözüme ihtiyaç vardı. Bizde pazar yerimizi buraya taşıyarak, bu sıkıntıları çözdüğümüzü düşünüyoruz. Bugün açılışını yapacağımız bu güzel eser için bir çok projeyi değerlendirdik ve belde ihtiyacını uzun süreler karşılayacak şekilde bu projeye karar verdik. Pazar yerimiz 4 bin 500 metrekare kapalı alanlı, 500 adet araçlık açık otoparklı ve 250 adet pazar tezgahı olacak şekilde tasarlandı. Bu beldemiz için büyük bir yatırımdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua yapılması sonrasında katılımcılar tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Tuğba Kulasoy