Lapseki'yi ikiye bölen ve taşkın riski taşıyan Çınarlı Dere üzerinde gerçekleştirilen koruyucu çalışmalar hız kazandı. Bu kapsamda, dere yatağının tabanı betonlaştırılarak, taşkın riskinin azaltılması ve dere yatağındaki akışın kontrol altına alınması hedefleniyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Murat Lütfü Gündoğan liderliğindeki ekip, çalışmalar öncesinde Lapseki İlçesi'ne gelerek detaylı incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Gündoğan'ın teknik inceleme gezisine Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz, Baraj ve HES Şube Müdürü Yüksel Kına, 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Halil Özer ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Tamamlandığında, Çınarlı Dere'nin taşkın riski en aza indirilerek, bölgenin güvenliği ve altyapısı sağlanmış olacak.

Çınarlı Dere'nin ıslah ve betonlama çalışmalarının başlamasına karar verilen proje kapsamında, denizden itibaren 970 metrelik bir taban genişletme ve beton imalatı gerçekleştirilecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Lapseki'ye gelen DSİ heyetine, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Engin, detaylı bilgiler verdi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Engin, "Tüm kurumlarımız la birlikte ayağa kalkacağız inşallah hizmetlerimizin birini daha vatandaşlarımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Dsi Balıkesir bölge müdürlüğümüzce ihalesi gerçekleşen  Lapseki çınarlıdere de denizden itibaren toplam 970 mt taban betonu imalatı ihalesi olmuştur Lapseki’mize hayırlı uğurlu olsun inşallah  Çanakkale milletvekilimiz Ayhan Gidere,  İçişleri Bakan Yardımcısı  Bülent Turan’a ,MKYK  üyemiz Sn Jülide İskenderoğlu’na ve Lapseki belediye başkanımız  Eyüp Yılmaz’a teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.

Bu çalışmalar, dere üzerinde olası taşkınlarla mücadelede önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Tuğba Kulasoy