2024 Yerel seçimler yaklaşırken, AK Parti yerel seçimlerde Cumhur İttifakı yapılmadığı için, Yerel  seçimlere 10 yıldır Lapseki Belediye Başkanlığı görevini yürüten Eyüp Yılmaz ile giriyor. Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Lapseki Belediye Başkan adayı Adem Balta ile giriyor.

 

Lapseki’de İYİ Parti Belediye  başkan adayını ilk önce adayını açıklayanlardan İYİ Parti Lapseki Belediye Başkan adayı Atilla Öztürk, Lapseki’de CHP’nin adayı ise 10 yıl Lapseki Belediyesinde zabıta olarak çalışan Hasan Kart, 2024 yerel seçimlerde CHP Lapseki belediye başkan adayı. 2024 Yerel seçimlerde Lapseki’de partiler kendi adaylarıyla seçime giriyor.

 

Lapseki Belediye Başkan Adayı Hasan KART Kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki Belediye Başkan Adayı Hasan KART, 30 Haziran 1978 yılında Çanakkale’de doğdu. İlk okulu Lapseki’ye bağlı Subaşı Köyü’nde, orta okulu Biga/Yeniçiftlik’te okudu. Lise öğrenimini Lapseki Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi’nde tamamlayan  Belediye Başkan Adayı Hasan KART, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji ve Toplum Bilimi mezunudur. 2002-2007 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrinde Uzman Çavuş rütbesi ile görev yapmış ve kendi isteği ile ayrılmıştır. 15 Aralık 2013 tarihinde Lapseki Belediyesi’nde memur olarak göreve başlamış ve yaklaşık 9 yıl Zabıta Amiri olarak görev yapmıştır.

Belediye Başkan Adayı Hasan KART Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı yerel yönetimlerde görev yapan memurların üye olduğu Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (TÜM YEREL-SEN) Çanakkale İl Başkanlığı görevini 8 yıl yürütmüştür. Merkezi Lapseki’de bulunan Subaşı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurucu üyesidir ve 4 yıldır bu dernekte başkan yardımcısı görevini yürütmektedir. Yine Lapseki ilçemizde faaliyet gösteren Lapseki Kültürü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde Denetleme Komisyon Başkanıdır. Çok boyutlu bir kavram olan yaşam kalitesine ilişkin olarak kısıtlamalara yol açmayacak şekilde yaşam kalitesini bireyden topluma , eğitimden sağlığa , çevreden ekonomiye, yerelden ulusala kadar her yönü ve boyutuyla inceleyerek, mevcut sorunları tespit edip iyileştirme çalışmaları ile her alanda yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak  amacıyla kurulan ve Çanakkale il merkezinde faaliyet gösteren Çanakkale Yaşam Kalitesi Derneği’nin kurucu üyesidir. Belediye Başkan Adayı Hasan KART aynı zamanda Lapseki Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir.  Evli ve iki kız babasıdır.

 

Adem Balta

Lapseki Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı

2000 yılında ilçe başkanlığı, üst kurul delegeliği, değişik dönemlerde il yönetim kurulu üyeliği 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı ve şimdi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde  Milliyetçi Hareket Partisi Lapseki Belediye Başkan Adayı.

 

Atilla Öztürk kimdir?

Lapseki İYİ Parti Belediye Başkan Adayı.

İYİ Parti Lapseki Belediye Başkan Adayı Atilla Öztürk, 1985 yılında Çanakkale’ nin Lapseki İlçesinde doğdu. İlk öğretimini Lapseki'de, orta ve lise öğretimini Çanakkale'de tamamladı. Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2008 yılında mezun oldu. 2009-2010 yılları arası özel bir yapı denetim şirketinde kontrol mühendisi, 2010-2012 yılları arası Lapseki Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdür Vekili, 2012-2015 yılları arası özel bir proje ofisinde inşaat mühendisi olarak, 2019-2021 yılları arası Çanakkale İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 2021-2023 yılları arası Çanakkale İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı olarak görev aldı. 2015 yılından itibaren Lapseki'de bulunan kendi firmasında proje, inşaat ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Eyüp Yılmaz kimdir?

 

 Lapseki Ak Parti adayı.                              

 Lapseki’ye bağlı İlyasköy’de doğdu. İlkokulu bu köyde, ortaokulu Lapseki’de, liseyi Gelibolu’da tamamlayan Yılmaz, 1999 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi.

 

1977 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinde deniz astsubayı olarak 26 sene görev yapan Yılmaz, köyünde 2003 yılında kurduğu Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin başkanlığını, 2003-2011 yıllarında yürüttü.

 

2004 yerel seçimlerinde köyünden muhtar seçilen Yılmaz, 2009-2011 yıllarında Lapseki Ziraat Odası Başkanlığı görevini yaptı.

 

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyesi seçildi ve daha sonra 2014 yılında mahalli idare yerel seçimlerinde Lapseki Belediye Başkanı olarak seçildi. 2019 yerel seçimlerinde güven tazeledi ve tekrar Belediye Başkanı oldu. Evli ve 2 çocuk babası.

 

Ercan Özçetin