Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncularının Çomü Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonunda sergilediği oyuna, ilçeden ortaokul ve liselerinden 316 öğrenci ve 15 öğretmen katılım sağladı.

Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığı için Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının milli mücadele ruhunu konu alan tiyatro, büyük beğeni topladı.

Tiyatrodan sonra İlçe Milli Eğitim Harun Çetin Mustafa Kemal Atatürk'ü Canlandıran Oyuncuya Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz adına çiçek takdim etti.

Lapseki Belediyesi hizmet binası önünden öğrencileri tiyatroya uğurlarken kısa bir konuşma yapan belediye başkanı Eyüp Yılmaz” Geleceğimizin yarınları çocuklarımıza ne yapsak azdır. Göreve geldiğimizden bu yana her alanda eğitime katkıda bulunmaya çalıştık. Lapseki Kaymakamlığı ve Lapseki Belediyemiz önderliğinde düzenlenen "1919: Şafak" tiyatro etkinliğine ilçemizden ortaokul ve liselerinden 316 öğrenci izlemek için gönderdik. Öğrenciye yapılan yatırımı her zaman takdirle karşılıyorum”dedi.

 

Ercan Özçetin