Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıya, Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve birçok ilgili kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Toplantıda kent turizminin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alınırken, sektördeki sorunlar ve talepler de değerlendirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, kent turizminin önemi ve potansiyeli vurgulandı.

Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale'nin önemli bir marka değeri olduğunu belirterek, kent turizminin daha da ileriye taşınması için tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını ifade etti.

Vali İlhami Aktaş ise Çanakkale'nin turizm açısından önemine vurgu yaparak, kent turizminin geliştirilmesi için yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirtti. Aktaş, turizm sektörünün geliştirilmesi için birlikte çalışma çağrısı yaparken, Turizm Haftası'nı kutladı ve başarılar diledi.

Tuğba Kulasoy