Toplantıya öncesinde, il genel meclisi üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek çelenk sunma töreni düzenledi. Törende, Hakkı Sezen tarafından Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantı salonuna geçildi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda yapılan birleşimde ilk olarak geçici başkanlık divanı oluşturuldu. Meclisin en yaşlı üyesi Hakkı Sezen tarafından başkanlık yapıldı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başkanlık seçimine geçildi. CHP grubu adına Halil Ertuğrul, AK Parti grubu adına ise Nejat Önder başkan adayı oldu. Halil Ertuğrul, 20 oy alarak il genel meclisi başkanlığına seçilirken, Nejat Önder 12 oy aldı.

Seçimlerin ardından başkanlık görevini devralan Halil Ertuğrul, meclis gündem maddelerinin görüşülmesini sağladı. Gündemde, birinci Başkan Vekili, ikinci Başkan Vekili ile üç il Encümen üyesi ve ihtisas komisyonlarının kurulması ve üye sayılarının ve isimlerinin belirlenmesi yer aldı.

Seçimler sonucunda birinci Başkan Vekilliğine Hasan Basri Öztürk, ikinci Başkan Vekilliğine Ramazan Mesut Özyurt, Katip Üyeliklere Nihal Nalça ve Hakkı Sezen, İl Encümen üyeliklerine ise Sadık Göğüsgeren, Ali Rıza Sayın ve Caner Şahin seçildi.

Bu gelişmelerle birlikte Çanakkale İl Genel Meclisi, yeni dönemine başlamış oldu.

Tuğba Kulasoy