AK Partili dört belediye meclis üyesi  ve İYİ Partili 7  belediye meclis üyelerinin tamamının katıldığı Mayıs ayı meclis toplantısı gündem maddelerine geçmeden önce Belediye başkanı Atilla Öztürk gündem dışı olarak bir aydır ilçede yapılan ve yapılması planlanan işler konusunda belediye meclis üyelerine bilgi verdi ve meclis üyelerinin öneri ve düşüncelilerini dinledi.

Gündem maddeleri arasında yer alan  2023 yılı kesin hesabının görüşülmesi Cuma gününe kaldı.

  Belediyenin %88 ile ortak olduğu Lapseki Hizmet Grupları İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketinde belediyemiz hisselerini temsile belediye başkanına yetki verilmesi konusunun görüşüldü ve ayrıca

Belediyenin  sahibi olduğu Lapseki Belediyesi Personel Limited Şirketinde belediyemizi temsile belediye başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülerek belediye başkanı Atilla Öztürk’e yetki verildi.

İYİ Parti Belediye meclis üyeleri yazılı verdikleri  ‘Hal ve Pazar yerleri komisyonu kurulması oy birliğiyle karara alındı.

Yine İYİ Partinin yazılı önergesiyle ‘Ulaşım komisyonu kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

4 kişiden Kurulan‘Hal ve Pazar yerleri komisyonunda İYİ Parti’den İsmail Sıkı, İrfan Temel, Resül Kaya AK Parti Gurubundan ise Hakan Genç oy birliğiyle komisyona seçildiler.

Ulaşım komisyonuna ise İYİ Parti’den Abdullah Dindar, Hüseyin Duman, Ayşe Korucuoğlu. AK Parti Gurubundan Saffet  Sargun oy birliğiyle seçildiler.

 

Ercan Özçetin