İlçenin büyük çiftçilerinden Ferdi Günal, Tane Mısır ekim sezonunun başlamasıyla birlikte tarlasında düzenlediği programa, ilçe kaymakamı Emre Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, İlçe tarım ve ormancılık müdürü Ali Kaçan, İlçe Özel İdare Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, Lapseki Muhtarlar derneği başkanı Mehmet Özgün, Geçmiş dönem Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve vatandaşlar katıldılar.

Programda Konuşan İlçe tarım ve ormancılık müdürü Ali Kaçan” Bu gün yine arazideyiz çiftçilerimiz hazırlık yapıyor mısır ekimi yapacaklar. Burası tarla bitkileri alanı büyük bir tarla.  Lapseki’miz  120 bin dekarda tarla bitkisi yapmakta. Buğday, Arpa, Mısır, Ayçiçeği, Yulaf yani buna hepsi dahil çiftçilerimiz bu alanda dikim yapıyorlar güzel bereketli bir sezon geçiriyoruz çiftçilerimiz inşallah hayırlı Pazar bulurlar ve çok para kazınırlar diye temenni ediyorum”dedi.

Lapseki’li çiftçi   Ferdi Günal” Bu gün 2024 yılında yerlerimizi hazırladık ve ekime bu gün başladık Allah’ın izniyle yılda güzel bereketli Yağmurlar oldu bu süreçte inşallah Allah tane bereketi  verir bütün üreticilerimize bol kazançlar diliyorum. Mısır ekimi yaptığımız şu günde, İlçe Kaymakamımız,  Başta olmak üzere AK Parti ilçe başkanı, İlçe Tarım ve orman müdürümüz Muhtarlar derneği başkanı ve davet ettiğimiz bu günümüzde bizleri kırmayarak buralara kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

 

Ercan Özçetin