Kene kaynaklı enfeksiyonlar arasında yer alan ve Nairovirüslerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, özellikle kırsal alanlarda vatandaşların dikkatini çekiyor. Son yıllarda kırsal bölgelerde artış gösteren bu hastalığa karşı bilgilendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Ayvacık İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi personelleri, ilçeye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlara hastalık hakkında bilgiler aktarıyor. Özellikle kenelerin yoğun bulunduğu yeşil alanlarda ve hayvansal ortamlarda bulaşan bu hastalıkla ilgili sağlık ekipleri, vatandaşları bilinçlendirme amacıyla köy kahvelerinde bulunanlarla bir araya geliyor ve hane ziyaretleri düzenliyor.

Kene ısırıklarından sonra ortaya çıkan ve ölümcül olabilen bu hastalıkla ilgili bilgiler, sağlık ekipleri tarafından tarlalarda çalışan vatandaşlara da aktarılıyor. Ayrıca, hastalıkla ilgili bilgilendirici broşürler de dağıtılarak vatandaşların bilinçlenmesi hedefleniyor.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla mücadelede vatandaşların bilinç düzeyinin artırılması ve tedbirlerin alınması, sağlık ekiplerinin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda yapılan bilgilendirme çalışmalarıyla hastalığın önlenmesi ve toplumun sağlığının korunması amaçlanıyor.

Tuğba Kulasoy