Çanakkale'nin Merkeze bağlı Kepez beldesi, 19 Mayıs'ta düzenlenecek olan 53. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın himayesinde gerçekleşecek etkinlik, bölgedeki spor severleri bir araya getirmeye hazırlanıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenecek olan bu özel etkinlik, Kepez Beldesi'ndeki 19 Mayıs Ahmet Taşçı güreş alanında gerçekleşecek. Türkiye'nin dört bir yanından ünlü başpehlivanların mücadele edeceği güreşler, bölgede büyük bir ilgi ve heyecan uyandırıyor.

Etkinlik, sabah saat 09:30'da Kepez Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başlayacak. Daha sonra saat 10:15'te Aqua Park önünden Ahmet Taşçı güreş alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Başkan Birol Arslan, kortej yürüyüşü için araçların kaldırılacağını belirterek, tüm halkı etkinliğe davet etti.

Kepez Belediyesi'nin düzenlediği bu önemli etkinlik, bölgedeki sporun ve kültürel mirasın yaşatılmasına büyük katkı sağlayacak. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, bölge halkına keyifli bir gün geçirme fırsatı sunarken, Türkiye'nin ünlü başpehlivanlarını bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Kepez Er Meydanı'nda, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Osman Aynur, Orhan Okulu, Recep Kara gibi ünlü başpehlivanların da aralarında bulunduğu yüzlerce pehlivan, kıyasıya mücadele ederek geleneksel güreşin tadını çıkaracaklar.

Tuğba Kulasoy