Çanakkale'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan arpa, Bayramiç ilçesinde hasat edilmeye başlandı. Havaların ısınmasıyla birlikte olgunlaşma dönemini tamamlayan arpa, biçerdöverlerle tarlalardan toplandı. Hasatlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün denetiminde gerçekleştiriliyor.

Yeni hasat döneminde, Bayramiç ilçesindeki arpa tarlalarına giren biçerdöverler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından titizlikle denetlendi. Müdürlük yetkilileri, biçerdöver makinelerinin ve operatörlerinin yeterliliklerini, yangın tüplerini, operatör belgelerini ve dane dökümünü kontrol etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, 2024 hasat döneminin arpa ile başladığını belirterek, denetim ve kontrol görevlilerinin yangın riskine karşı köylerde eğitim faaliyetleri yürüttüğünü ifade etti. Çobanoğlu, “Dikkatli ve duyarlı olalım. Üreticilerimiz hasat esnasında tarlalarında bulunsun. Hasat makineleri ve balya makineleri çalışırken yakınında su tankeri veya ilaçlama tankerleri dolu vaziyette hazır bulunduralım. Ürünlerimiz ve ormanlarımız yanmasın. Bereketli ürünler dileriz” dedi.

Hasat döneminin başlamasıyla birlikte, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere dikkatli ve duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Tarım arazilerinde yangın riskine karşı alınacak önlemler hakkında bilgilendirme yapan yetkililer, tüm çiftçilere bereketli ve kazançlı bir hasat dönemi diledi.

Ercan Özçetin